ADVERTORIAL. Adrian Pau: “Criza sanitara a fost gestionata falimentar de guvernul PNL” (P)

Interviu cu Adrian Pau, candidat Pro Romania Timis la Camera Deputatilor


– Domnule Adrian Pau, duminica au loc alegerile parlamentare. Cum vedeti viitoarea configuratie politica?

Am vazut in ultima perioada mai multe sondaje de opinie, insa tot ceea ce conteaza este ziua votului. Cred ca rezultate bune vor avea partidele care isi vor mobiliza electoratul, pentru ca nu avem semnale ale unei prezente ridicate la acest scrutin.

Situatia este de asa natura, din cauza pandemiei de COVID 19, incat multora dintre oameni le este frica sa mearga la vot, ceea ce pot intelege. Este clar ca batalia se da intre PNL si PSD, iar in parlament vor mai intra Pro Romania, USR si UDMR. Cam aceasta va fi arhitectura viitorului Parlament.

– A fost o luna complicata pentru toate partidele, cu o campanie atipica…

Am fost obligati sa ne adaptam situatiei, sa respectam restrictiile impuse de autoritati, de aceea mare parte a campaniei a fost mutata in mediul online si am incercat sa ne transmitem mesajele prin intermediul presei si al retelelor de socializare. A fost ceva nou si pentru noi, dar nu am avut de ales. Eu cred ca am reusit sa ajungem prin aceste cai de comunicare la mare parte a timisenilor si timisorenilor.

– Domnule Pau, care ar fi principalele proiecte ale Pro Romania pentru urmatorii ani?

Fara indoiala, cel mai important proiect tine de sanatatea romanilor, pentu ca ne confruntam cu o criza sanitara fara precedent, dar una gestionata intr-un mod falimentar de guvernul PNL.

Am avut parte de decizii gresite, tarzii, de masuri fara efect. Si va dau un exemplu mai mult decat elocvent: testam in medie 30.000 de oameni pe zi, iar rata de infectare este de 30%, ceea ce este enorm. Asta inseamna ca restrictiile impuse de autoritati nu au avut efect.

Noi, la Pro Romania, consideram ca este extrem de importanta si utila testarea in masa a romanilor, iar asa identificam oamenii infectati, ii izolam, tratam, iar cei sanatosi isi pot continua viata de zi cu zi. Acest lucru l-a facut Slovacia, iar rezultatele se vad.

Dar criza sanitara nu este totul, pentru ca urmeaza si o criza economica care va avea un impact major asupra tuturor. Noi avem un plan de ajutorare a IMM-urilor romanesti prin reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele agricole si alimentare, dar si pentru serviciile HORECA, anularea unor obligatii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi.

De asemenea, statul va acopei 50 la suta din chiriile aflate in plata pe perioada nefunctionarii IMM-urilor din cauza restricttiilor impuse de autoritati. Doar asa putem salva companiile romanesti.

– A fost o adevarata telenovela legata de inchiderea scolilor. Care este proiectul Pro Romania pentru sistemul de invatamant?

Un lucru este cert: scolile trebuie deschise! Acest experiment nefericit numit scoala online este un esec rasunator, iar copiii trebuie sa se intoarca la scoala, dar in conditii de siguranta.

Tocmai de aceea, noi propunem testarea tuturor cadrelor medicale si personalului auxiliar din scoli si redeschiderea cabinetelor medicale din unitatile de invatamant, pentru supravegherea elevilor. Este absolut necesar sa deschidem scolile, pentru ca este lipsit de orice logica sa tinem copiii acasa, iar parintii sa mearga la serviciu.

Acestea ar fi masuri pentru perioada imediat urmatoare, iar pentru un viitor putin mai indepartat, specialistii nostri in educatie au elaborat un program ancorat in anul 2020, care prevede modificari ale curiculei scolare, un program national masa calda pentru fiecare elev, dar si redeschiderea scolilor de meserii.

– Ce si-a propus Pro Romania Timis la alegerile de duminica?

Eu cred ca trebuie, in primul rand, sa ne securizam voturile pe care le-am avut la alagerile locale. Daca vom reusi acest lucru, rezultatul va fi unul bun. Cred ca timisenii si timisorenii trebuie sa aleaga oameni cu experienta administrativa, iar noi ne incadram in aceasta linie.

Avem candidati puternici la Senat: Nicolae Birau, un primar cu doua mandate intr-una dintre cele mai mari si frumoase comune din Timis – Varias, Roxana Iliescu, avocat de meserie, dar fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis si actual consilier local la Timisoara.

La Camera Deputatilor, lista este deschisa de mine, iar colegii mei sunt oameni care au performat pana acum in domeniile lor de acivitate: Marian Coanda este un antreprenor de succes, Valentin Korman este fost secretar de stat.

Cred, asadar, ca avem experienta necesara pentru mandate cu rezultate importante pentru judetul nostru si nu numai.

(Comandat de Partidul Pro Romania Filiala Timis. Executat de SC Best Media Communication SRL. Cod Mandatar Financiar: 11200008)

Leave a Reply