EXIT-POLL, fara rezultatele din Diapora! PSD, cu 30,5 % din voturile romanilor, depaseste PNL cu peste un procent. Surpriza alegerile, radicalii de la AUR trec pragul electoral si intra in parlament

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare, cele de tip exit-poll, au fost anuntate de Institutele de Cercetari Sociologice Avangarde si Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS), acestea fiind acreditate de Biroul Electoral Central..


PSD a obtinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminica, la nivel national, iar la Camera Deputatilor – 30,5%, PNL a obtinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputatilor – 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19, potrivit Agerpres.

Pe locul al treilea se situeaza Alianta USR PLUS care a obtinut 16,4% la Senat si 15,9% la Camera Deputatilor.

UDMR a obtinut 5,7% la Senat si 5,7% la Camera Deputatilor, Partidul Miscarea Populara – 5% la Senat si 5% la Camera Deputatilor, iar Pro Romania are 5% la Senat si 5% la Camera Deputatilor.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a obtinut, conform exit-poll-ului, 5,3% la Senat si 5,2% la Camera Deputatilor.

Partidele care au obtinut sub pragul de 5% de intrare in Parlament sunt: PER – 1,1% la Senat si 1,2% la Camera Deputatilor, PPU-SL – 1% la Senat si 1,1% la Camera Deputatilor.

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Camera Deputatilor:

PSD – 30,5%
PNL – 29%
USR – 15,9%
UDMR – 5,7%
AUR – 5,2%
PRO ROMANIA – 5%
PMP – 5%
PER – 1,1%
PPUSL – 1,1%

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Senat:

PSD – 30,6%
PNL – 29,1%
USR-PLUS – 16,4%
UDMR – 5,7%
PRO ROMANIA – 5%
PMP – 5%
AUR – 5,3%
PER – 1,1%
PPUSL – 1%

Potrivit Agerpres, au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel national si societatile SC Megatronic World Productions SRL si Ana Events & PR SRL.

Este – fara doar si poate – ziua cea mai lunga pentru cei implicati in aceste alegeri parlamentare. Miza este mare si se numeste Romania, cea de acum si cea de peste 4 ani.

Pentru liberali, miza este importanta in primul rand pentru ca de rezultatul acestor alegeri parlamentare 2020 depinde guvernarea lor – daca vor conduce sau nu, si in urmatorii 4 ani, Executivul.

In jurul orei 19,30, insa, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan era destul de liniste, spre deosebire de alte alegeri, cand curtea era plina de membri de partid si simpatizanti.

De aceasta data au fost aplicate conditii speciale, din cauza epidemiei de Covid-19, astfel ca la sediul PNL – in afara de liderii politici – sunt doar cativa jurnalisti, si acestia in numar limitat.

Si la sediul central al Partidului Social Democrat era liniste in jurul orei 19,30. Acolo, pe parcursul intregii zile a fost prezent Marcel Ciolacu, alaturi de doi dintre oamenii sai de incredere: Sorin Grindeanu si Paul Stanescu.

Presedintele PSD a avut rezultate exit-poll pentru aceste alegeri parlamentare 2020, dar nu a vrut sa le dea publicitatii inainte de ora 21.00.

Cu toate acestea, intr-o discutie neoficiala cu jurnalistii, Ciolacu a afisat un optimism vizavi de rezultatele exit-poll. A spus, insa, ca primarii partidului i-au transmis ca a fost foarte greu sa mobilizeze electoratul, in special din mediul rural, din cauza pandemiei. (Mara Ion)

One thought on “EXIT-POLL, fara rezultatele din Diapora! PSD, cu 30,5 % din voturile romanilor, depaseste PNL cu peste un procent. Surpriza alegerile, radicalii de la AUR trec pragul electoral si intra in parlament

  1. Romanii, popor de 70% mamaligari pasivi si, din restul, 40% comunisti si extremisti. Cu 15% csf, n-ai csf. Nu suntem primii care dispar din istorie dar primii care dispar din lenea de a misca o zi la 4/5 ani.

Leave a Reply