Cine sunt noii deputati si senatori de Timis. Filosoful Mihail Neamtu, la un pas de mandatul de deputat, dupa ce PMP a trecut pragul electoral

Atacat, in ultimile zile de campanie, de mercenarii de imagine aflati in solda fostului lider al PMP Timis, filosoful Mihail Neamtu a refuzat sa intre in dispute politice sterile, iar aceasta atitudine de sfidare a detractorilor sai l-a adus la un pas de mandatul de parlamentar.


In cazul in care PMP face pragul electoral, iar aceasta perpectiva este tot mai certa, dupa numararea voturilor din Republica Moldova, Mihail Neamtu – trimis in Timis, dupa dezastrul inregistrat la alegerile locale, pentru a reorganiza filiala pe criterii sanatoase, nu discretionar-clientelare, ca si pana atunci – va obtine un mandat de deputat si va reprezenta Timisul in Parlamentul Romaniei, alaturi de ceilalti castigatori ai alegerilor.

Este vorba despre Catalin Drula, Liviu Toda, Nicu Falcoi si Raoul Trifan, de la USR PLUS, Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Sandru si Alina Gorghiu, de la PNL, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis si Eugen Dogariu, de la PSD si Ciprian-Titi Stoica, de la AUR.

Potrivit rezultatelor finale oficiale transmise de Biroul Electoral Judetean, alegerile din Timis au fost castigate de USR PLUS. Astfel, la Camera Deputatilor, Alianta USR PLUS a obtinut 28,70 % din voturi, urmata de PNL, cu 24,24%, PSD, cu 19,41%, Alianta pentru Unirea Romanuilor (AUR) cu 7,63% si PMP, cu 5,66%.

La Senat, situatia se prezinta astfel: Alianta USR PLUS – 29,41 %, PNL – 24,65%, PSD – 19,48%, AUR – 8,70% si PMP – 5,59 %. Prezenta la vot in Timis a fost de 30,56% din electoratul inscris pe liste, adica putin peste 188.000 de persoane. (Mara Ion)

Leave a Reply