BREAKING. Ludovic Orban si-a dat demisia din functia de prim-ministru! Conducerea interimara a guvernului a fost preluata de ministrul Apararii, generalul (r) Nicolae Ciuca

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, ca demisioneaza din fruntea guvernului. Decizia vine dupa o discutie avuta cu presedintele Klaus Iohannis, in care presedintele i-a cerut sa isi asume esecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.


„Am decis sa imi depun mandatul de premier, dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Guvernul, dupa demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de presedintele Romaniei”, a declarat Ludovic Orban.

Demisia premierului inseamna demisia intregului Guvern. Dupa demisie, cabinetul functioneaza interimar pentru urmatoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse si poate adopta doar acte administrative.

„Romania are nevoie de un guvern responsabil, care sa reprezinta vointa cetatenilor si decizia mea de astazi vreau sa arate un lucru foarte clar: nu ma cramponez de functia de prim-ministru, ca negocierile care vor urma trebuie sa duca la un guvern format din fortele de centru dreapta ca vor sa utilizeze toate resursele pe care le va avea Romania”, a mai spus Orban.

Urmatorul Guvern va fi investit, dupa 20 decembrie, dupa constituirea noului Parlament si depunerea juramantului de catre viitorii deputati si senatori.

UPDATE: Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a numit, luni seara, pe ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, ca premier interimar, dupa ce seful Guvernului,

Fost sef al Statului Major, generalul Nicolae Ciuca a cerut trecerea in rezerva anul trecut, cand a fost propus sa ocupe functia de ministru al apararii, intrucat standardele NATO impun ca aceasta functie sa fie ocupata de un civil. In perioada pandemiei, Ministerul Apararii s-a implicat in gestionarea crizei sanitare, furnizand inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate in dificultate. (Mara Ion)

Leave a Reply