Nou presedinte la Curtea de Apel Timisoara! Judecatorul Mircea Cretu preia “fraiele” justitiei banatene, dupa 22 de ani de matriarhat

Dupa doua decenii in care Curtea de Apel Timisoara a fost condusa doar de magistrati femei, a venit randul si unui barbat sa preia “fraiele” justitiei banatene.


Judecatorul Mircea Cretu a castigat concursul pentru numirea in functii de conducere organizat, in perioada septembrie – decembrie 2020, de Consiliul Superior al Magistraturii, o competitie la care au participat si colegii sai Maria-Cristina Dica si Stefan Lucaciuc, iar, in urmatorii trei ani, va conduce Curtea de Apel Timisoara in calitate de presedinte.

Departajarea candidatilor s-a facut la prezentarea proiectelor de management, unde concurentii au avut la dispozitie 30 de minute pentru a-i convinge pe membrii comisiei de examinare ca au capacitatea de a conduce o instanta, 15 minute alocate prezentarii si alte 15 minute rezervate intrebarilor si raspunsurilor.

La aceasta proba, Mircea Cretu a venit cu o oarecare experienta de concurs, intrucat a candidat la aceasta functie si in 2017, dar a fost invins pe ultima suta de metri, adica la interviul final, de Erica Nistor.

Reamintim ca ultimul presedinte barbat la Curtea de Apel Timisoara a fost Ioan Ispas, care s-a pensionat in 1 octombrie 1998, dupa care au urmat Silvia Nebela, Ana Boar, Lidia Barac si Erica Nistor si Ramona Iotcovici.

Tot in aceasta sesiune de examene a fost scos la concurs si functia de presedinte al Tribunalului Timis, care a fost adjudecata, dupa cum ni s-a comunicat pe surse, de Caravelea Stefan Dorin, un judecator de nadejde si foarte drag fostei presedinte, Adriana Stoicescu. (G.I.)

Leave a Reply