Camera de Comert Timis invita firmele sa se inscrie la conferinta internationala “Economia Circulara in Regiunea Balcanilor de Vest 2020” (P)

Economia circulara poate parea complexa si usor descurajanta. Cu toate acestea, chiar si cea mai lunga calatorie incepe cu primul pas. Cel mai bun mod de a face primii pasi catre o economia circulara este sa te alaturi celor care doresc sa se deplaseze in aceeasi directie, sau mai bine, sunt deja cu cativa pasi inainte. Economia circulara inseamna reducerea deseurilor si protejarea mediului, dar este, in acelasi timp, despre o transformare profunda a modului in care functioneaza intreaga economie.


In acest context, in calitate de partener al Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis invita firmele timisene sa participe la conferinta internationala care se va desfasura online, in perioada 14 – 15 decembrie 2020, sub genericul: „Economia Circulara in Regiunea Balcanilor de Vest 2020”.

Conferinta are ca scop promovarea cooperarii transfrontaliere dedicata sprijinirii continue a actiunilor si proceselor de dezvoltare din regiune, precum si impartasirea experientei si rezultatelor obtinute de-a lungul anului. Sunt lectii valoroase care permit construirea de economii locale/regionale reziliente si robuste care sa poata rezista socurilor aduse sistemelor sociale si economice.

Tranzitia catre economia circulara afecteaza diferite domenii de activitate, de la mobilitate, agricultura, utilizarea terenurilor si gestionarea deseurilor la dezvoltarea intreprinderilor si educatia consumatorilor.

Axata pe “inchiderea buclelor”, o economie circulara este o solutie practica si o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale si de mediu, pe termen lung.

In timpul conferintei, vor avea loc sesiuni de discutii, prelegeri, prezentari cu exemple de bune practici, ateliere interactive care vor aborda teme de interes:

  • Situatia balcanica (politici, economie, energie, facilitarea inovarii si antreprenoriatului) si compararea cu initiativele si planurile UE
  • Modul in care recircularea materialelor creeaza un sistem fara deseuri
  • Orase circulare
  • Noi modele de afaceri
  • Conectarea la Acordul de la Paris, Obiectivele de Dezvoltare Durabila, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Actiune privind Economia Circulara etc.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finantat de  EIT Climate-KIC si derulat de Institutul pentru Clima, Mediu si Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comert si Industrie a Serbiei, CCIA Timis, Centrul de Cercetare si Inovare IC&T Atena si Cirekon Belgrad.

Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui ecosistem transnational in regiunea balcanica destinat promovarii principiilor economiei circulare in afaceri.

Participarea la eveniment este gratuita.

Evenimentul se va desfasura in limba engleza.

Termen limita de inregistrare: 14 decembrie 2020.

Inregistrarea participantilor se face accesand urmatorul link:

https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP

NOTA: Informatii suplimentare la tel. 0724022254, e-mail: ladriana@cciat.ro, Adriana Les – manager de proiect / CCIAT sau pe link-ul: https://circular-beacons.net/the-balcans-go-circular-registration/. (I.P.)

 

Leave a Reply