Continua ancheta in dosarul CD-ului pirat cu melodii de Craciun inregistrat la Filarmonica “Banatul”. Directorul Ioan Garboni, chemat la IPJ Timis pentru a fi audiat

Directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara, Ioan Garboni, a fost citat sa se prezinte, astazi, 9 decembrie, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, pentru a fi audiat in dosarul CD-ului pirat cu melodii specifice Craciunului care a fost pus la vanzare, clandestin, in magazinele virtuale de pe internet.


Plangerea care a stat la baza deschiderii dosarului penal 789/P/2018 a fost depusa, in urma cu doi ani, de un membru al sindicatului Filarmonicii “Banatul”, care face acuzatii extrem de grave la adresa directorului Ioan Garboni, printre care evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, conflict de interese si fals.

“Este vorba despre 10-12 piese specifice Craciunului, care au fost inregistrate la Filarmonica. Fara sa fim intrebati daca suntem de acord ca aceste piese sa fie incluse intr-un album destinat publicului, fara sa fi semnat vreun contract de drept de autor, ne-am trezit cu un CD pirat, care se poate comanda pe Internet, la pretul de 19,50 euro.

Comerciantul este, de undeva, din Olanda si nu stim modul in care a intrat in posesia acestor piese si cine din conducerea Filarmonicii “Banatul” incaseaza banii pentru drepturile de autor cuvenite muzicienilor. Ca un semn ca vorbim despre nereguli, acest CD nu este livrat in Romania.

Un prieten din Germania l-a achizitionat in urma cu cateva luni. Nu vrem sa credem ca este o alta afacere marca FACT”, ne-a declarat, la vremea respectiva, unul dintre muzicienii care a participat la aceasta inregistrare.

Ancheta in acest dosar este supravegheata de procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care, in urma cu un an, a anuntat ca a inceput audierea martorilor propusi de reclamant in dosarul 789/P/2018.

“Organul de cercetare penala va proceda la citarea tuturor martorilor aratati in plangerea, in vederea audierii acestora si, totodata, incunostintarea avocatului ales al persoanei vatamate”, mentioneaza Alina Mirea in ordonanta de admitere a cererii de probatiune emisa in 08.10.2018, cu precizarea ca actul a fost trimis, in vederea conformarii, si organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Timis – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Unul dintre primii martori audiati de ofiterul de politie judiciara Cosmin Golimba a fost secretarul sindicatului, unul dintre cei mai incomozi muzicieni pentru actuala conducere a institutiei. (G.I.)

Leave a Reply