Fara PRAG! Eugen Tomac a demisionat din fruntea PMP, desi considera ca partidul “a obtinut un rezultat bun” la alegerile parlamentare

Eugen Tomac a anuntat, miercuri, ca si-a dat demisia din functia de presedinte al PMP, ca urmare a faptului ca partidul nu a intrat in parlament. Desi BEC inca nu a anuntat rezultatele oficiale ale scrutinului din 6 decembrie, Eugen Tomac a declarat ca, dupa numararea a 99% din voturi, PMP a obtinut un scor de 4,94%, ceea ce inseamna ca nu va face parte din viitorul Parlament.


“In mod clar, am obtinut un rezultat bun, in conditiile date. Ne-am fi dorit sa fie mult mai mare. Vreau sa le multumesc romanilor din Republica Moldova, care au votat peste 30% cu PMP.

Avem un scor de 4,94%. Acolo unde avem zero voturi sau avem membri care spun ca au votat si nu se regasesc, am facut contestatii – peste 1.900 de contestatii la BEJ-uri si BEC. Suntem constienti de evolutia rezultatului si asteptam cu mult interes modul cum vor fi solutionate aceste solicitari care sunt legitime si necesare.

Am luat decizia de a-mi asuma acest rezultat care ne multumeste, dar in politica trebuie sa privesti viata in ochi asa cum este. Prin urmare, mi-am depus demisia din functia de presedinte PMP”, a declarat Eugen Tomac. Politicianul moldovean se afla la conducerea partidului fondat de Traian Basescu din anul 2015.

Pana la organizarea unui nou congres, conducerea interimara a PMP va fi asigurata de fostul deputat Marius Pascan, liderul PMP Mures. (Mara Ion)

UPDATE: In cazul in care PMP nu va trece pragul electoral, procentele acestui partid vor fi redistribuite, iar in Timis vor avea ca efect obtinerea inca unui mandat de senator pentru PSD, prin Sebastian Raducanu, si a unuia de deputat pentru PNL, prin Claudiu Chira. 

 

Leave a Reply