Starea de alerta a fost prelungita, de astazi, cu inca 30 de zile! VEZI restrictiile pe care romanii trebuie sa le respecte in perioada sarbatorilor de iarna

Starea de alerta pe teritoriul Romaniei a fost prelungita cu inca 30 de zile, incepand de luni, 14 decembrie, potrivit unei hotarari de guvern care a fost adoptata, vineri, si publicata in Monitorul Oficial.


Hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, incepand cu 14 decembrie, cuprinde si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotararea de Guvern a fost adoptata conform propunerilor aprobate joi in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU).

Hotararea nr. 58 a CNSU pastreaza restrictiile si masurile de protectie sanitara existente, la care se adauga una referitoare la organizarea si desfasurarea activitatilor operatorilor de transport pe cablu de pe partiile de schi, in conditiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrilor Sanatatii si Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, scrie Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenta pe teritoriul Romaniei in data 16 martie, pentru 30 de zile, ulterior ea fiind prelungita, pe 14 aprilie, pentru inca 30 de zile.

Din 14 mai, de cand s-a iesit din starea de urgenta, s-a instituit starea de alerta pe teritoriul Romaniei. La fiecare 30 de zile, autoritatile au prelungit, prin hotarari, starea de alerta. (I.P.)

Leave a Reply