Medicul grec care a devenit proprietarul cladirii fostului bordel Sari Neni din Timisoara si-a achitat amenda pentru lucrarile neautorizate si continua renovarea. “Voi preda cartierului Elisabetin o bijuterie!”

Dupa ce a fost reclamat de vecini ca s-a apucat de renovarea unei cladiri de patrimoniu din Timisoara, fara a detine autorizatii in acest sens, stomatologul Mpampametis Antonios, cetatean grec, ginerele presedintelui Colegiului Medicilor din Timis, Lazar Fulger, a fost de acord ca reporterii Impact Press sa vada, la fata locului, stadiul lucrarilor de consolidare a imobilului care, in urma cu 100 de ani, a gazduit celebru bordel Sari Neni.


“Nu este usor acest proiect, altfel il facea altcineva, demult. Eu voi duce acest proiect la implinire si voi preda cartierului Elisabetin o bijuterie. Cladirea a fost distrusa, pentru ca a ramas inchisa multi ani. Dorinta mea este sa redau cladirii, interior si exterior, stilul interbelic.

Din nefericire, primesc razboi de la o vecina care nu e de acord cu niciun fel de lucrare acolo. Cu autorizatie sau fara autorizatie, nu vrea niciun fel de lucrare acolo. Nu am avut niciodata intentia sa-i cumpar apartamentul. Ma intereseaza strict localul Sari Neni.

Cu tiganii care vor sa fie vecini nostri am relatii foarte bune. Relatii foarte bune am si cu vecinul din dreapta, Doru Roxin. Inainte sa vin in Romania, la studii, am facut armata la vanatori de munte, astfel ca o sa pot trece peste toate obstacolele legate de aceasta cladire”, ne-a declarat Mpampametis Antonios.

In opinia sa, amenda de 5.000 de lei primita de la inspectorii Disciplinei in constructii de la Politia Locala Timisoara a fost abuziva, intrucat nu a fost vorba despre lucrari fara autorizatie, ci de curatarea spatiilor interioare de moloz si gunoaie.

Chiar si in aceste conditii, sanctiunea a fost platita, intrucat nu doreste sa se incurce cu instantele.

In opinia sa, certificatului de urbanism nr. 3398 din 25.09.2020, care a validat necesitatea unei expertize tehnice, i-ar permite sa efectueze lucrarile din referatul expertului.

Este vorba despre dezvelirea fundatiilor, desfacerea tencuielilor interioare, pentru relevarea fisurilor din zidarie, desfacerea tavanelor placate si mascate, pentru relevarea planseului lemn / beton, demontarea placajelor de pe pereti, eliminarea pardoselilor si a umpluturii planseului de peste subsol, pentru determinarea naturii planseelor. Cat vor costa lucrarile de renovare si imprimare a stilului original, interbelic?

“Este prea devreme sa va raspund la o asemenea intrebare. Astept vizita structuristului expert. O parte din cladire a fost grav afectata. Fostii proprietari care au functionat in acest spatiu au facut interventii neautorizate care au slabit rezistenta peretilor. Suntem hotarati sa nu lasam nimic la voia intamplarii, totul va purta girul expertilor”, mai spune Mpampametis Antonios.

Nu ne-a dezvaluit suma cu care a achizitionat cladirea de peste 400 mp aflata la intersectia strazilor Romulus si Odobescu, insa confirma faptul ca investia in renovare ar putea trece de 500.000 de euro… (G.I.)

Leave a Reply