In ciuda protestelor ce vizeaza prezenta sa la comemorarea Revolutiei de la Timisoara, liderul AUR, George Simion, anunta ca nimeni nu-l poate opri sa fie “alaturi de revolutionarii adevarati”

Societatea Timisoara a transmis, miercuri, un protest fata de intentia liderului AUR, George Simion, de a fi prezent la manifestarile de comemorare a Revolutiei care incep, astazi, in Timisoara. Intr-un comunicat de presa semnat de Florian Razvan-Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara, se acuza faptul ca doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei, la Sibiu si Timisoara, au ajuns parlamentari pe listele AUR si ii cere liderului George Simion sa se dezica de ei si sa le ceara demisia.


16 decembrie este o zi importanta pentru Revolutia de la Timisoara. E prima noastra zi de proteste din 1989, o zi fara de care nimic n-ar fi fost posibil, intr-o inlantuire logica de evenimente inaltatoare, tragice si, finalmente, triumfatoare.

Ideea ca la acest moment se asteapta venirea la Timisoara a lui George Simion, seful unui partid ultranationalist, partid in care se regasesc si doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei, ne obliga pe noi, timisorenii, sa protestam impotriva acestei prezente neavenite”, a transmis, miercuri, Societatea Timisoara.

Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Toba si Nicolae Roman, implicati in reprimarea revoltelor de strada, din Decembrie 1989, din Sibiu si Timisoara.

Francisc Toba, fost deputat PSD, a fost trimis in judecata in dosarul Revolutiei de la Sibiu. Dosarul ramasese in lucru la Parchetul militar, cand Francisc Toba a cautat la Adrian Nastase sprijin  politic. Numele lui Nicolae Roman a fost vehiculat, de mai multe ori, in legatura cu reprimarea Revolutiei de la Timisoara, in volumele editate de Memorialul Revolutiei din Timisoara.

Inainte de a veni la Timisoara, George Simion, ca sef de partid si ca cel care a intocmit listele de candidati, ar trebui sa se dezica de astfel de personaje si sa le ceara demisia imediata din Parlament, pentru ca altfel nu vom crede niciodata in buna sa credinta atunci cand se va alatura marsului recunostintei, la Timisoara”, a mai transmis Societatea Timisoara.

Potrivit reprezentantilor organizatiei, ”fara demisiile celor doi, George Simion nu se poate alatura comemorarilor Revolutiei din Timisoara”.

”Pe de alta parte, Timisoara respinge si a respins, intotdeauna, nationalismul. In 16 decembrie 1989, nationalismul lui Ceausescu s-a clatinat sub prima lovitura a Timisoarei. Am invins, fiindca timisorenii nu au crezut in chemarile nationalismului sovin, am invins fiindca aici toate nationalitatile au fost unite, am invins fiindca am respins tot ce, acum, reprezinta partidul lui George Simion.

In Punctul 4 al Proclamatiei de la Timisoara spunem raspicat ca nationalismul nu are ce cauta in Romania pe care, de atunci, incercam sa o refaurim. Si in acest sens, consideram prezenta la Timisoara a unei delegatii AUR a fi o provocare si o profanare a idealurilor Revolutiei si ale Proclamatiei de la Timisoara, la care ne opunem categoric”, se mai arata in comunicatul de presa semnat de Florian Razvan-Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.

In replica, George Simion, copresedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor, a declarat in exclusivitate pentru Impact Press ca va veni la Timisoara, cu orice risc. “Aceleasi personalitati care ma contesta acum, m-au sustinut in candidatura mea de anul trecut la alegerile europarlamentare. Particip (si organizez) marsuri in campania Eroii nu mor niciodata din 2006. Am donat Memorialului Revolutiei, in cadrul acestei campanii, materiale pentru renovarea sediului. Voi veni la Timisara pentru a fi alaturi de revolutionari adevarati, precum Ioan Savu sau Ioan Banciu”, ne-a declarat George Simion. (Mara Ion)

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Leave a Reply