Universitatea Politehnica Timisoara a premiat excelenta! Tinerii cercetatori, doctoranzi si masteranzi au primit diplome si plachete, dar si granturi suport de cate 1.000 de euro

In virtutea unei traditii instituite inca din 2016, in fiecare an, in cadrul serbarii de Craciun, Universitatea Politehnica Timisoara a premiat excelenta in cercetare, pentru a rasplati eforturile depuse de masteranzi, doctoranzi si tineri cercetatori, care au cele mai multe lucrari stiintifice publicate in reviste recunoscute la nivel international.


Pe langa diploma si placheta, premiile includ si un grant suport in valoare de 1.000 de euro, acordat din veniturile proprii ale universitatii.

In conditiile in care, din cauza pandemiei, serbarea de Craciun nu a mai putut fi organizata, conducerea UPT a decis ca, totusi, premiile de excelenta sa fie acordate, in 15 decembrie 2020, in cadrul unei festivitati restranse, intr-o atmosfera care sa aminteasca de spiritul Craciunului, in preajma bradului impodobit din holul Bibliotecii UPT si in acordurile colindelor interpretate de corul Politehnicii.

Amfitrion si moderator al evenimentului a fost prof.univ.dr.ing. Sorin Musuroi, prorector, care, dupa o scurta prezentare, a dat cuvantul colegilor din conducerea UPT, care, la randul lor, au oferit premiile de excelenta, dupa cum urmeaza:

Conf.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector UPT, a oferit premiul „Excelenta in Cercetare”, la categoria masteranzi, domnisoarei Delia Anca Botila.

Prof.univ.dr.ing. Radu-Emil Precup, directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, a oferit premiul „Excelenta in Cercetare”, la categoria doctoranzi, doamnei ing. Melinda Vajda.

Prof.univ.dr.ing. Liviu Marsavina, prorector UPT, a oferit premiul „Excelenta in Cercetare”, la categoria tineri cercetatori, sub 40 de ani, domnului prof.dr.ing. Bogdan Groza.

Anul acesta au fost introduse si cateva premii noi, care sa marcheze Centenarul Universitatii Politenica Timisoara, subliniind cateva dintre directiile mari de dezvoltare ale institutiei, care sa marcheze trecerea spre „Politehnica noului secol”:

Prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector UPT, a inmanat premiul „Excelenta in Internationalizare” domnului prof.dr.ec. Claudiu Albulescu, directorul Departamentului de Relatii Internationale, pentru eforturile depuse in vederea restructurarii si coordonarea activitatii departamentului.

Conf.univ.dr. Liviu Cadariu-Brailoiu, prorector UPT, a a oferit premiul „Excelenta in Digitalizare” doamnei dr.ing. Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning UPT, pentru intregul efort depus si sprijinul acordat in vederea trecerii procesului educational de la sistemul traditional la cel online.

Rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, a acordat un premiu special, „Premiul Centenar”, instituit cu ocazia celor 100 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara, domnului academician Ion Boldea, un adevarat model de urmat pentru toate cadrele didactice, pentru excelenta in activitatea academica si de cercetare. (Biroul de presa al Universitatii Politehnica Timisoara)

Leave a Reply