Workshop organizat de camerele de comert din Timis si din Gorj. Interes major pentru gasirea de solutii viabile in crearea viitorului regiunii carbonifere Gorj (P)

In data de 9 decembrie 2020, la sediul Camerei de Comert si Industrie Gorj din Targu Jiu, a avut loc workshop-ul „Sa avem un cuvant de spus in crearea viitorului regiunii” dedicat prioritatilor zonei miniere Gorj in vederea tranzitiei de la actuala dependenta economica ridicata de carbune la un viitor cu emisii reduse de carbon.


Este primul workshop dintr-o serie de ateliere de simulare a politicilor colaborative care vizeaza sprijinirea comunitatilor locale in a reflecta cu ajutorul instrumentelor vizuale asupra situatiei regiunii, in prezent, dar si in urmatorii 10-20 ani.

Evenimentul a oferit un cadru deschis de dialog pentru 20 de reprezentanti ai administratiei publice locale (Institutia Prefectului Judetul Gorj, primarii locale), asociatii profesionale, patronate, firme (Complexul Energetic Oltenia), ONG-uri interesate sa exploreze noile posibilitati economice ale regiunii si sa identifice cai de transformare viabile.

Moderatori au fost Cristina Badulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timis si Dan Dobre, reprezentant al Bankwatch Romania.

Workshopul a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Camera de Comert si Industrie Gorj, in calitate de parteneri ai Proiectului REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions.

Proiectul este finantat de UE prin Programul EIT Climate KIC si are ca obiectiv principal sprijinirea entitatilor interesate din trei regiuni carbonifere din Europa (Lusatia in Germania, Marea Polonie de Est in Polonia si Gorj in Romania) sa exploreze noi posibilitati economice si sa sprijine tranzitia de la actuala dependenta economica ridicata de carbune la optiuni sustenabile.

Stakeholderii din aceste regiuni vor analiza particularitatile politice, socio-economice si geografice ale regiunii, iar prin intermediul unui instrument de simulare on-line vor sprijini entitatile locale sa exploreze cai alternative care se inscriu in profilul actual al regiunii si sa dezvolte strategii viitoare durabile.

Iar acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea efectiva a solutiilor de dezvoltare viitoare. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIAT.

Leave a Reply