Avocatul Stelian Ion anunta ca va “desfiinta rapid” Sectia Speciala de investigare a magistratilor, daca va ajunge ministru al Justitiei

Deputatul Stelian Ion, aflat pe o lista cu potentiali ministri ai USR PLUS in viitorul Guvern, a anuntat ca va desfiinta rapid Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), asa cum se tot discuta de trei ani. Infiintata in timpul guvernarii PSD, pentru a retrage competenta DNA din dosarele cu magistrati, asa-numita Sectie Speciala s-a dovedit o “nuca” prea tare pentru Catalin Predoiu, ministrul PNL al Justitiei, care a fost interesat mai mult de readucerea SRI in “campul tactic” al justitiei decat de desfiintarea SIIJ.


”O desfiintam, este foarte clar lucrul asta, nici nu exista discutii si aici va spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru ca despre desfiintarea Sectiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele si de o parte si de alta, cunoastem si opiniile magistratilor si opiniile specialistilor, avocatilor, societatii civile, opiniile emise de institutii internationale (…) si atunci suntem in masura sa luam o decizie fara sa mai stam pe ganduri multe luni de zile (…).

Noi ne tinem de promisiuni si ce am spus de-a lungul timpului vom face. Daca ne-am asumat angajamentul sa rezolvam rapid aceasta problema, o vom face rapid”, a declarat Stelian Ion la RFI.

Desi a confirmat ca este nominalizat, alaturi de alti colegi, pentru a obtine un portofoliu la Ministerul Justitiei, avocatul Stelian Ion – care l-a aparat pe fostul primar al Constantei, Radu Mazare, in trei dosare – ar putea sa rateze numirea in fruntea Justitiei, in viitorul Guvern PNL-USR PLUS-UDMR, in conditiile in care, in 2005, a comis mai multe falsuri pentru a obtine o garsoniera ANL.

Printre altele, dupa cum au descoperit jurnalistii de la Newsweek, pentru a-si majora punctajul, a declarat ca are un handicap care necesita insotitor, a incheiat un contract de inchiriere cu tatal sau, devenind “chirias” in apartamentul familiei si, desi era tanar avocat, a declarat in fals ca lucreaza la o institutie publica. (V.E.)

 

Leave a Reply