Liderul de sindicat al politistilor, deputatul Dumitru Coarna, pasibil de amenda pentru nepurtarea mastii in Parlament. In aceeasi situatie se afla si senatoarea din AUR, Diana Sosoaca

Politia Capitalei a declansat verificari dupa scandalul de ieri, din Parlament, cand senatoarea din AUR, Diana Sosoaca, dar si alti noi parlamentari, au intrat in Casa Poporului fara sa poarte masca, invocand afectiuni medicale care ar justifica acest lucru.


Adeverinta medicala prezentata de avocata Diana Sosoaca, aleasa parlamentar din partea Aliantei pentru Unirea Romanilor, pentru a nu purta masca in Parlament, nu ar fi valabil emisa conform Ordinului 874/2020, se arata intr-un raspuns al DSP emis la solicitarea Senatului, a declarat sefa Comisiei de validare din Senat, Iuliana Scantei.

Se invoca faptul ca adeverinta ar fi fost emisa de medicul de familie, desi singurul document medical care te scuteste de masca in plen este cel al medicului de medicina muncii de la Senat.

Politistii vor stabili daca se impune deschiderea unui dosar penal si luarea vreunei masuri in cazul lui Sosoaca, au mai mentionat sursele din Politie.

Politia Capitalei face, de asemenea, verificari in cazul altor parlamentari care nu au purtat masca, luni, printre care Adrian Solomon, Kelemen Hunor si Dumitru Coarna.

Cercetarile vizeaza si motivele pentru care bufetul Senatului a functionat, permitand mai multor alesi sa manance la mese, desi acest lucru e interzis in actualul context pandemic. (V.E.)

Leave a Reply