Ministrul Marcel Vela nu mai face parte din noul guvern, dupa gafa manageriala cu decorarea secretarei. Asociatia Reset a cerut in instanta anularea ordinului privind decernarea medaliei

Scandalul privind decorarea unei secretare de la Ministerul Afacerilor Interne se pare ca a pus capat mandatului de ministru al banateanului Marcel Vela. Fostul primar al Caransebesului nu mai este nominalizat la conducerea MAI, in locul sau fiind preferat Lucian Bode, liderul PNL Salaj, care, de la Ministerul Economiei, in Guvernul Ungureanu, a ajuns la Ministerul Transporturilor, in Guvernul Orban, pentru ca actualmente sa fie propunerea de la Interne a premierului Citu.


Mai mult, pentru ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa puna capat scandalului declansat de Marcel Vela, care si-a avansat secretara pe lista medaliatilor, o asociatie a anuntat ca a cerut in instanta anularea ordinului prin care Cenusa-Siia Madalina Gabriela a primit Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, cu insemn pentru civili.

Iata comunicatul Asociatiei Reset:

„Reset a solicitat Administratiei Prezidentiale sa retraga Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, cu insemn pentru civili, doamnei Cenusa-Siia Madalina Gabriela.

Medalia a fost acordata in baza unei motivari/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie sa precizeze „meritele cu totul deosebite” sau „faptele stralucite si meritorii in serviciul statului roman” pe care le-a realizat dna Cenusa-Siia.

Din informatiile aparute in spatiul public, am aflat ca singurul merit sau fapta stralucita a dnei Censusa este ca a fost asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela.

In speranta ca dna in cauza are si alte merite, dar nu le stim noi, am adresat doua cereri in baza Legii 544/2001, una catre Cancelaria Ordinelor (care ne-a directionat catre MAI) si una catre Ministerul de Interne (care nu ne-a raspuns inca).

In fata acestor refuzuri de a ne furniza informatiile, am cerut in instanta anularea ordinului”.

Reamintim ca Gabriela-Madalina Siia Cenusa, asistenta ministrului Marcel Vela, a fost decorata de presedintele Klaus Iohannis, pe 1 decembrie, cu Medalia Nationala „Pentru Merit” clasa a III-a. (V.E.)

 

Leave a Reply