Guvernul MISOGIN. Europarlamentara Maria Grapini sare la gatul premierului Citu, acuzat ca a discriminat femeile la constituirea noului Executiv. “Rusine!”

Maria Grapini apare din nou sub luminile rampei politicii romanesti si atrage atentia, intr-un mesaj taios postat pe Facebook, ca Guvernul Citu este singurul din Europa care nu respecta egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru ocuparea functiilor si demnitatilor publice, desi atat in Constitutia Romaniei, cat si in Legea 202/2002 se stipuleaza ca statul roman garanteaza acest drept.


“Am vazut lista cu ministrii nominalizati! Cred ca este singurul guvern din UE unde egalitatea de sanse nu exista! Din 18 ministri, doi vicepremieri si un prim ministru – total 21, este doar o femeie! Partidele de dreapta (sau de ce-or fi!) incalca un principiu invocat doar cand vorbesc! Dupa 31 de ani, avem guvernul cel mai dezechilibrat din punct de vedere al egalitatii de gen: 5% femei si 95% barbati! Rusine!”, transmite europarlamentara din Timisoara.

Incalcarea prevederilor Legii 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati atrage raspunderea disciplinara, materiala, civila, contraventionala sau penala, dupa caz, a persoanelor vinovate.

Amenzile contraventionale sunt de la 3.000 lei la 10.000 lei, daca fapta nu a fost savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune. (Mara Ion)

Leave a Reply