VIDEO. Tigari de contrabanda de aproape 10.000 de euro, ascunse in statuete cu pitici de gradina

Un control de rutina efectuat de politistii Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani a dus la descoperirea unei metode inedite de traficare a tigarilor de contrabanda. Peste 4.100 de pachete de tigari netimbrate, care au fost trecute peste frontiera de carausi, erau ascunse in pitici de gradina.


Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Minodora Racnea, statuetele de ceramica erau transportate cu doua autoutilitare, care au fost oprite pe DJ 208C, in apropierea localitatii Joldesti, si in care se aflau cinci persoane cu varste intre 37 si 51 de ani.

„Pe timpul legitimarii, persoanele au devenit agitate, motiv pentru care au fost conduse la sediul politiei de frontiera, impreuna cu cele doua mijloace de transport. La sediul STPF Botosani, in urma controlului amanuntit efectuat asupra autoutilitarelor, au fost observate mai multe statuete din ceramica pentru gradina, atragand atentia faptul ca acestea emanau un puternic miros de vopsea proaspat aplicata, iar la baza acestora au fost observate urme proaspete de ipsos. In urma inlaturarii bazei de ipsos, in interiorul statuetelor au fost descoperite mai multe pachete cu tigari”, a declarat Racnea.

In interiorul statuetelor, au fost descoperite 4.115 pachete cu tigari a caror valoare totala se ridica la 40.730 de lei. (V.E.)

Leave a Reply