Focar de coronavirus la Primaria Timisoara. Deocamdata, sase angajati ai Directiei Tehnice au fost confirmati pozitiv la testul Covid-19

Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis a anuntat, miercuri, 6 ianuarie, ca mai multi angajati ai Primariei Municipiului Timisoara au fost testati pozitiv la noul coronavirus.


Este vorba despre sase persoane care-si desfasoara activitatea la Directia Tehnica. In acest departament, DSP a demarat o ancheta epidemiologica si testarea tuturor angajatilor, iar pana la primirea rezultatelor, toti au intrat in telemunca,

„Primaria Municipiului Timisoara a fost instiintata, astazi, de catre Directia de Sanatate Publica Timis de existenta a 6 cazuri confirmate cu Covid-19. Institutia a devenit potrivit definitiei legale focar in supraveghere. Cele 6 persoane activeaza in cadrul Directiei Tehnice unde va incepe ancheta epidemiologica, care cuprinde si testarea angajatilor. Pana la aflarea rezultatelor testelor, toti angajatii directiei vor lucra de la domiciliu. 

De asemenea, s-a inceput efectuarea dezinfectiei atat in birourile Directiei Tehnice, cat si in alte birouri din cadrul institutiei care au colaborat, in ultima perioada, cu angajatii directiei tehnice.

Activitatea in birouri a fost, oricum, redusa, datorita zilelor libere de sarbatori si ca urmare a reorganizarii muncii celor 600 de angajati, in ture si in sistem telemunca. Focarul se va stinge in termen de 14 zile, daca nu va mai fi identificat niciun angajat pozitiv Covid-19”, au transmis reprezentantii primariei.

Acest nou focar de coronavirus se adauga celorlalte sase focare active din judetul Timis, printre care cele de la Primaria Giarmata si trei camine pentru persoane varstnice. (G.G.)

Leave a Reply