Angajatii unei manastiri din Bucovina vor fi testati, zilnic, cu etilotestul, dupa ce o credincioasa s-a plans arhiepiscopului Sucevei si Radautilor ca sotul ei vine beat acasa, in fiecare zi

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Calinic a avertizat ca la o manastire din zona Bucovinei, posibil Manastirea Putna, „se va face o verificare zilnica a tuturor angajatilor la inceputul si sfarsitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului”.


Continuand sa raspunda intrebarilor credinciosilor, chiriarhul locului a postat pe pagina de internet a Arhiepiscopiei, in cadrul rubricii „Raspunsul ierarhului”, continutul unei scrisori din partea unei credincioase care i-a semnalat arhiepiscopului ca sotul ei vine beat acasa desi lucreaza la o manastire si ca, de fapt, chiar calugari responsabili cu aprovizionarea ii dau sa bea.

„E destul de clar ca sotul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca intr-o institutie bisericeasca sa se intample astfel de lucruri. Poate reusiti sa luati niste masuri, stiu ca nu le poate pune nimeni dop la gura, dar poate totusi se poate face ceva”, spune credincioasa respectiva, printre altele.

„Sesizarea pe care ne-ati transmis-o m-a intristat. Conducerea acelei manastiri va asigura ca, impreuna cu cei responsabili, va lua masura de a nu se mai bea alcool in incinta manastirii si va incerca sa asigure suportul necesar celor care sufera de aceasta patima”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor,  de la bun inceput, dupa care a atras atentia ca se va proceda la verificarea cu etilotest. (E.T.)

Leave a Reply