REVOLTA parintilor. Surprinzatoarea demitere a directorului Scolii Gimnaziale din Dumbravita a scos in strada sute de persoane. “Va rugam sa opriti aceasta nedreptate!”, se cere intr-o petitie adresata ministrului Educatiei

Sute de parinti revoltati din Dumbravita au protestat, in aceasta seara, in fata scolii gimnaziale din localitate, impotriva deciziei inspectorului scolar general, Marin Popescu, de a-l demite din functie pe directorul institutiei de invatamant, Adrian Nicola.


Mai multe persoane au intrat in scoala, dupa sosirea la fata locului a primarului si a viceprimarului, pentru a le cere socoteala vizavi de nedreapta inlaturare din functie a directorului Nicola.

Nu putini i-au reprosat primarului Horia Bugarin ca, de fapt, el este cel care i-ar fi cerut inspectorului scolar general schimbarea din functie a preotului Adrian Nicola, in timp ce alti protestatari au acceptat explicatia spontana a edilului, care a spus ca aceasta schimbare l-a luat pe nepregatite si ca nu cunoaste motivele deciziei, de astazi, a sefului Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Aceasta schimbare apare cu atat mai controversata, cu cat in locul parintelui Adrian Nicola ar urma sa fie numita o profesoara care-si desfasoara activitatea la Scoala Gimnaziala Tormac, localitate aflata la peste 50 de kilometri de Dumbravita.

Cum a ajuns Oana Stefan (foto 2) favorita pentru preluarea functiei de director la Scoala Gimnaziala Dumbravita?

Una dintre explicatii ar fi sustinerea de care beneficiaza din partea Patriciei Elida Pisano, directoarea Casei Corpului Didactic Timis, care ar avea o frumoasa relatie de prietenie cu inspectorul scolar general Marin Popescu.

“Va rugam sa opriti aceasta nedreptate! Inca se poate, inca este timp. Nu ii permiteti unui dascal, ce vremelnic ocupa functia de conducere, sa se foloseasca de prerogativele acesteia, sa ne aduca in scoala, in plina pandemiei, un om din afara ei, un titular in alta unitate, un om pe care nu-l cunoastem si nu ne cunoaste”, se mentioneaza intr-o petitie adresata ministrului Educatiei si Cercetarii, care pana la ora 20 a strans peste 300 de semnaturi.

De altfel, pentru, maine, la ora 13, este anuntata o mare demonstratie de sprijin a profesorului Adrian Nicola. Semnatarii petitiei mai spun ca intreg colectivul Scolii Gimnaziale din Dumbravita isi exprima totalul dezacord cu decizia de demitere a directorului scolii, “considerand ca prin demiterea colegului nostru ni se aduce un grav prejudiciu atat noua, cat si actului de invatamant”. (Mara Ion)

Leave a Reply