Fostul lider de sindicat al politistilor, Dumitru Coarna, suspect intr-un dosar de santaj, trafic de influenta si aderare la un grup infractional organizat

Deputatul Dumitru Coarna, fostul lider al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), a ajuns in atentia procurorilor DNA. Potrivit unor surse judiciare, fostul subofiter de militie, care a folosit sindicatul politistilor ca pe o rampa de lansare catre varful politicii romanesti, este vizat intr-un dosar in care se fac cercetari pentru santaj, trafic de influenta si aderare la un grup criminal organizat, dezvaluie Gandul.ro. Dosarul ar fi fost deschis in toamna lui 2019.


Coarna ar fi afirmat, la mai multe posturi de televiziune, ca fostul sef al IPJ Calarasi, comisarul sef Marian Iorga, actual inspector sef al IPJ Prahova, ar fi comis infractiuni „puternice”.

Afirmatiile facute de Dumitru Coarna, pe atunci in calitate de presedinte al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), au inceput sa apara in spatiul public dupa ce pe numele presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta, au fost intocmite mai multe dosare penale.

Tocmai aceasta prietenie, coroborata cu dosarele deschise pe numele lui Vasile Iliuta, a facut ca afirmatiile pe care Coarna le-a facut in spatiul public cu privire la seful inspectoratului judetean de politie sa faca obiectul unei plangeri la DNA, inregistrata in toamna lui 2019, care vizeaza infractiunile de santaj, trafic de influenta si aderare la un grup criminal organizat.

In acest sens, s-a considerat faptul ca, prin declaratiile sale publice, Dumitru Coarna a incercat sa determine conducerea Ministerului Afacerilor Interne sa-l schimbe pe seful de atunci al IPJ Calarasi.

Potrivit unor surse judiciare, Vasile Iliuta are statutul de inculpat in mai multe dosare penale, inclusiv cel instrumentat de procurorii anticoruptie.

De altfel, conform publicatiei on-line ”gazeta-transilvaniei.com„, legatura stransa dintre Dumitru Coarna si Vasile Iliuta dateaza de peste 30 ani, inca din perioada in care primul detinea functia de sef de post iar al doilea de primar al localitatii Valcelele din jud. Calarasi.

Cei doi au dezvoltat o relatie de afaceri bazata pe achizitionarea si arendarea unor suprafete de teren agricol, aspecte devoalate inclusiv de angajarea lui Dumitru Coarna, ulterior incetarii raporturilor de serviciu cu MAI, in cadrul a doua firme detinute de Vasile Iliuta. (V.E.)

Leave a Reply