Reactii adverse la cadrele medicale care s-au vaccinat, in Timis. VEZI ce probleme au aparut dupa injectia de imunizare

Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis a anuntat, sambata, ca dozele de vaccin administrate in Timis au provocat o serie de reactii adverse “de intensitate scazuta spre moderat”, respectiv durere la locul administrarii, mialgii sau subfebrilitati.


Mai exact, dupa vaccinarea a peste 4.000 de persoane din randul cadrelor medicale si personal angajat in spitalele din judet, s-au consemnat 13 reactii adverse.

De la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, in cele 11 centre de vaccinare din judet s-au administrat 4.778 doze de vaccin impotriva SARS-CoV-2, din care in perioada 4 – 8 ianuarie 2021 s-au vaccinat 4.024 de persoane.

“Din totalul dozelor administrate pana in prezent, s-a inregistrat un numar neglijabil de reactii adverse, respectiv,13 reactii de intensitate scazuta spre moderata, exemplu: durere la locul administrarii, mialgii, subfebrilitati”, a precizat sambata purtatorul de cuvant al DSP Timis, Cornelia Bubatu.

Pe de alta parte, Prefectura Timis a informat sambata ca rata de infectare in Timisoara a crescut in ultimele 24 de ore la 5,16 la mia de locuitori, de la 4,68 – raportat in ziua precedenta.

In ultima zi, au fost confirmate alte 273 de noi contaminari cu SARS-CoV-2 in judet, din care 161 in Timisoara. Au fost contaminate si 19 cadre medicale si s-au inregistrat sase decese in randul bolnavilor COVID, dar au ramas active aceleasi opt focare COVID.

Sambata dimineata erau internate 358 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, din care 62 de persoane la ATI. (G.G.)

Leave a Reply