Politistii din sindicatul Europol, si mai decisi sa inceapa protestele, dupa anuntul cu recompensarea medicilor care participa la vaccinare. “Primesc 100 de lei ca sa racoleze cat mai multi pacienti!”

Sindicalistii din cadrul Europol sunt si mai hotarati sa inceapa protestele impotriva inghetarii salariilor, de luni, 11 ianuarie, mai cu seama dupa ce premierul Florin Citu a anuntat ca personalul medical va fi stimulat financiar pentru a vaccina cat mai multe persoane.


In opinia politistilor de la Europol, acesti bani nu ar reprezenta altceva decat o recompensa pentru racolarea cat mai multor persoane care sa se vaccineze, in timp ce salariile lor au fost inghetate.

“Premierul Catu ne-a spus ca va emite OUG sa recompenseze medicii daca isi vor convinge pacientii sa fie vaccinati. Cu alte cuvinte, medicii vor primi bonusuri pentru o activitate pentru care deja primesc salariul, de aproximativ 12.000 lei/luna.

Intre timp, politistii nu primesc nici macar transele prevazute de Legea salarizarii 153/2017, iar pensionarilor militari nu li se actualizeaza pensiile cu indicele inflatiei.

Cine a spus ca nu sunt bani?! Acelasi Citu care acum adopta OUG pentru ca personalul medical sa primeasca 100 lei pentru a-i recompensa ca “racoleaza” cat mai multe persoane care sa se vaccineze?!

E ca si cum politistii ar primi bonus-uri ca aplica amenzi, cand deja primesc oricum salariu pentru acelasi lucru. E clar! Singura noastra sansa de a compensa inghetarea salariala este sa ne luam si noi prietenii, vecinii, rudele, sa ii ducem de manuta la cabinete si sa impartim “bonusul” cu medicii si asistentele.

Am rade daca nu ar fi de plans, dar e clar ca daca nu vom reactiona pentru ca Legea salarizarii sa fie respectata, vom ramane din nou “cenusaresele” sistemului, asta ca sa nu spunem fraierii sistemului!

PS: Pe 11 ianuarie incepem prima etapa a protestelor. Hai cu AVERTISMENTELE si excesul de zel!”, se mentioneaza intr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, in ordonanta de urgenta care va fi adoptata de Guvernul Citu se prevede ca un medic care participa la vaccinare sa fie platit cu 100 de lei pe ora, un asistent cu 50 de lei si un registrator cu 25 de lei. (V.E.)

Leave a Reply