Seful Politiei Locale Alba Iulia, cercetat de procurori pentru ca s-a urcat la volanul masinii de serviciu cu o alcoolemie incredibila: de 5 mg/litru

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia au deschis un dosar penal in rem si cerceteaza imprejurarile in care seful Politiei Locale Alba, Daniel Ilcu (foto 2), a ajuns in coma alcoolica, in data de 17 decembrie, in masina de serviciu, pe o strada din oras.


Acesta a fost transportat in stare grava la spital, dupa ce s-ar fi urcat baut la volanul masinii de serviciu si a provocat un accident. A fost gasit de colegii de la Rutiera, inconstient, in autospeciala care era blocata intr-un sant, fara sa mai fie capabil sa sufle in aparatul etilotest.

La Spitalul Judetean i-au fost recoltate probe de sange pentru a se putea stabili exact valoarea alcoolemiei. Potrivit unor surse medicale citate de alba24.ro, alcoolemia din sange a sefului Politiei Locale ar fi fost de peste 5 mg/litru, motiv pentru care s-a deschis dosarul penal.

Ancheta se anunta una dificila, in conditiile in care Daniel Ilcu nu ar fi fost vazut in timp ce conducea automobilul in care a fost gasit inconstient, iar singurii martori sunt persoanele care l-au descoperit in masina.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Plesa, a declarat ca a inceput o ancheta disciplinara la nivelul Politiei Locale Alba Iulia pentru a stabili ce s-a intamplat in noptea de 17 decembrie, urmand sa decida ce masuri va lua la nivel institutional.

Acesta a mai spus ca seful Politiei Locale, Gabriel Ilcu, nu a mai mers la birou din data de 18 decembrie si ca pe luna respectiva si-a adus un concediu medical.

Primarul municipiului a mai declarat ca, daca se va confirma ca seful Politiei Locale s-a urcat baut la volan, ii va cere demisia de onoare. (V.E.)

Leave a Reply