RECHIZITORIU. Politist “specializat” in traficul de influenta pe langa procurori, trimis in judecata in stare de arest preventiv

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Bleja Cornel, la data faptelor agent sef adjunct la Biroul Ordine Publica al Politiei Orasului Magurele, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
– trafic de influenta (3 fapte),
– nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2015 – decembrie 2020, agentul de politie Bleja Cornel ar fi pretins si primit de la mai multe persoane sume de bani, lasand sa se inteleaga ca va interveni la procurori ori la politisti pentru a ameliora conditiile raspunderii penale ori contraventionale a unor rude ale celor dispusi sa plateasca banii ceruti.

Concret, in cursul anului 2015, agentul de politie Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro din care ar fi primit 10.000 de euro, de la o persoana, lasand sa se creada ca va interveni pe langa procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov pentru schimbarea incadrarii juridice si cercetarea in stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau in arest preventiv pentru tentativa la omor calificat.

In luna septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte doua persoane sumele de 300 euro si 200 lei, pentru a interveni pe langa politisti din cadrul politiei rutiere I.P.J. Ilfov, astfel incat o contraventie ce fusese savarsita de una dintre persoane sa fie tratata mai bland, respectiv sa nu i se ridice acesteia dreptul de a conduce, in conditiile in care fusese surprinsa circuland cu autoturismul cu o viteza de peste 160 km/h in localitate.

In perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la doua persoane, lasand sa creada ca are influenta pe langa un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu pentru solutionarea favorabila a dosarului penal in care acestea erau cercetate, respectiv obtinerea unei solutii de condamnare cu suspendare si evitarea anularii permisului de conducere. La data de 3 decembrie 2020 inculpatul a si primit suma de 2.500 de euro, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In data de 08 decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel i-ar fi dat, fara drept, 90 de cartuse calibrul 12 mm unei persoane, munitie ce ar fi fost ridicata ulterior de ofiterii de politie din cadrul I.P.J. Ilfov de la domiciliul acelei persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. (V.E.)

Leave a Reply