Acceseaza una dintre facilitatile fiscale si nu vei fi executat silit! Cererile pentru esalonare la plata pot fi depuse pana in 31 martie 2021 (P)

ANAF desfasoara o ampla campanie de informare a contribuabililor cu privire la masurile fiscale a caror aplicabilitate a fost prelungita prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 226/2020. In acest sens, ANAF trimite scrisori catre contribuabilii care inregistreaza obligatii fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilitatile fiscale, precum si conditiile de indeplinit pentru accesarea acestora.


Pana acum, cea mai accesata facilitate fiscala a fost esalonarea la plata in forma simplificata, contribuabilii depunand peste 31.000 de cereri. Pentru acordarea esalonarii la plata in forma simplificata si a anularii obligatiilor de plata accesorii, cererile pot fi depuse pana la data de 31 martie 2021, inclusiv.

Precizam ca infiintarea masurilor de executare silita, inclusiv cea prin poprire bancara, se efectueaza dupa realizarea operatiunilor de distribuire a sumelor incasate si de stingere a obligatiilor fiscale.

Astfel, in aceasta perioada, respectiv de la data incetarii masurilor fiscale (28 decembrie 2020) pana in prezent, organele fiscale au efectuat in evidentele fiscale operatiunile anterior mentionate.

In ceea ce priveste reluarea masurilor de executare silita prin poprire bancara, pentru adresele de infiintare comunicate de catre organele fiscale inainte de intrarea in vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, cu modificarile ulterioare, precizam ca acestea au fost continuate de catre institutiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesara transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale.

Multumim contribuabililor pentru faptul ca, in aceasta perioada dificila, obligatiile fiscale declarate in perioada martie – noiembrie 2020 s-au incasat in procent de 91,1%!

Pentru detalii referitoare la facilitatile fiscale, contribuabilii pot consulta materialele informative publicate pe site-ul institutional la acest link: Facilitati fiscale
(ANAF – Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass Media)
Leave a Reply