Un sef din IPJ Timis a demisionat din functie, dupa ce mai multe mesaje de amenintare pe care le-a transmis politistilor din subordine au ajuns in spatiul public. “Te bat de vorbesti singuri pe strada!”

Un sef de sectie din cadrul IPJ Timis a demisionat din functie, dupa ce mai multe mesaje postate pe Whatsapp, in care-si ameninta subordonatii cu bataia, au ajuns in spatiul public. Comisarul Alin Popa, seful Sectiei 4 Politie, a decis sa faca un pas in spate si sa renunte la functie, asteptand o eventuala cercetare disciplinara pentru purtare abuziva, in conditiile in care sindicalistii de la Europol au reclamat comportamentul politistului timisorean, “care-si trateaza subalternii similar cu modul in care erau tratati detinutii politic pe vremea comunismului”, direct la ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.


Un sef din IPJ Timis isi trateaza subalternii similar cu modul in care erau tratati detinutii politic pe vremea comunismului. Amenintarile, hartuirile si chiar violenta sunt nelipsite din comportamentul si limbajul acestui individ abject, pe numele sau Popa Ilie Alin, comisar de politie, care este seful Sectiei 4 Politie din Timisoara.

Efectiv am ramas consternati cand am intrat in posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Sectiei 4 Politie si ne intrebam, cu groaza, in ce mod li se adreseaza oare in particular politistilor, daca pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial si aceasta atitudine de interlop nu au ce cauta in Politia Romana.

Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui sa plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit in IPJ Timis, iar lipsa de reactie si implicit lipsa unor sanctiuni au incurajat sefii sa-si conduca oamenii prin teroare si dispret!

Poate vede si domnul ministru Bode ce s-a ales de aceasta institutie, dupa ce in ultimii ani, atat in timpul mandatului lui Carmen Dan, cat si in mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru functiile de conducere, ci s-au mentinut la nesfarsit imputernicirile pe criterii exclusiv politice.

Asteptam cu mare interes pozitia oficiala a MAI si a Politiei Romane cu privire la sesizarea pe care am inaintat-o in cursul acestei zile, imediat dupa ce am aflat despre acest caz revoltator“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Printre sutele de comentarii pro si contra stilului managerial in forta al fostului sef de la Sectia 4 Timisoara se numara si cel al liderului DECUS Timis, Valer Kovacs.

“Au facut altii fapte si mai groase si inca sunt pe functii. Fara grija, mergem inainte… Mentalitate de cea mai joasa speta. Eu daca faceam astfel de derapaje zburam demult din politie. De asta la unii sefi e bine sa se faca testarea psihologica mai des, la cei care au in subordine un intreg colectiv.” (G.I.)

3 thoughts on “Un sef din IPJ Timis a demisionat din functie, dupa ce mai multe mesaje de amenintare pe care le-a transmis politistilor din subordine au ajuns in spatiul public. “Te bat de vorbesti singuri pe strada!”

  1. Faptul ca-l bati pe un politist pe care nu-l duce capul, fie nativ, fie datorita lipsei de educatie, poate avea ca rezultat cel mult dezvoltarea unei stari de frica instinctuala, ca in cazul animalelor. Nu cred ca aceasta este rezolvarea, mai ales cand astfel de politisti sunt inconjurati de alti politisti asemenea lor. Si nu faptul ca avem multi politisti pe care nu îi duce capul este chiar cel mai grav lucru. Managerul din politie, fie el chiar si inspectorul sef, speriat nu de faptul ca este inconjurat de politisti (agenti, ofiteri sau manageri – ca sa nu facem discriminare) pe care nu îi duce capul, sau pe care ii duce capul doar la tiganii, ci de faptul ca acest aspect ar putea deveni public, constientizat si la nivelul altor institutii… asta inseamna cu adevarat “sa fii mafiot”, ca sa il citez pe Victor Becali 🙂

  2. Popa Alin a fost făcut şef de actualul chestor Petecel deci …., iar el (Popa) este un poliţist bun, nimic de zis, dar a dat-o în bară !

  3. In politie ca si ceva aracteristic societatii romanesti , oriunde este ea , usor se intra la un loc de munca , din pacate in politie sau altele asimilate dar greu se pot regla lucrurile in ceea ce priveste disciploina și ordinea , concluzia este ca decăt sef sa ti o iei in freza oricand si de la oricine , mai bine un tupeist si otravit de taraie centura , poti sa iesi si la pensie daca ai stomac și nesoimtire , sefii trec ei raman și uite asa dobitocul cica s a chinuit prin mrejele sistemului , iti faci treaba de exemplu una de la locala isi ducea covoarele la spalat cu masina politiei si sifona cui trebuia sa aplice legea , venita la praduiala cu poze pe feisbuc ca ea voteaza cu peneleul , tembeleul si alte de gen fente dupa niste luni de politie din care mai mult pe acasa sau pe retele ca diva .

Leave a Reply