Medicii de familie, agenti de marketing ai vaccinarii anti-Covid. Vor primi 30 de lei pentru fiecare pacient pe care-l conving sa se imunizeze

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a declarat ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care stabileste cum vor fi renumerate cadrele medicale care vor participa la procesul de vaccinare.


Astfel, medicii de familie vor trebui sa informeze, programeze in platforma, sa se asigure ca vin pacientii la vaccinare, dupa monitorizeze.

Acestia vor primi 30 lei pentru fiecare pacient. Cand se trece de 50% din lista de pacienti pe care ii are medicul de familie, plata va fi de 50 de lei pe pacient, respectiv 60%, 60 de lei pe pacient.

„Medicii de familie sunt esentiali in aceasta perioda si sunt esentiali intotdeauna si sistemul de sanatate trebuie sa le acorde importanta pe care o au peste tot in lume.

In perioada urmatoare ne bazam pe medicii de familie si ii programeze pe pacientii care vin sa se vaccineze si sa stea la dispozitie oamenilor dupa vaccinare. Medicii de familie vor fi renumerati pentru aceasta munca suplimentara, e vorba de o plata suplimentara pentru o munca suplimentara.

Vorbim de programare, informare si monitorizarea pacientilor.

Aceasta plata despre care vorbesc va fi de 30 lei pentru fiecare pacient, pentru acest serviciu, acolo unde medicul de familie il programeaza pe pacient si acolo unde pacientul merge si se vaccineaza si lucrurile merg in regula.

Cand se trece de 50% de lista persoanelor eligibile la vaccinare, noi consideram ca e efort mare al medicului de familie si atunci plata se face cu 50 lei pe pacient, respectiv 60% din lista persoanelor eligibile vorbim de 60 de lei.

Aceste doua puncte au aplicabilitate practica si de maine ne bazam pe oamenii care vor veni alaturi de cei care vor veni alaturi de cei din centrul de vaccinare”, a precizat Vlad Voiculescu.

Pentru ca este o munca suplimentara, in afara programului normal de lucru, medicii vor fi remunerati cu 90 lei pe ora, cu 45 lei pe ora asistentii medicali si cu 20 lei pe ora registratorii.

Ordonanta de urgenta privind masurile pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID 19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii stabileste „unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID 19 care desfasoara activitate in centrele de vaccinare organizate in conformitate cu prevederile Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID 19 in Romania, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1031/2020, precum si alte masuri in domeniul sanatatii”, arata actul normativ. (G.G.)
Leave a Reply