Seful DIICOT Timisoara, detasat intr-o functie de conducere la varful parchetului antimafia din Romana. In locul sau ar putea fi avansata procuroarea Marinela Zaharia

Detasare surpriza la varful Directiei pentru Investigarea Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) a unui procuror antimafia de la Timisoara.


Alex Florenta, nimeni altul decat seful DIICOT Timisoara, cu un rest de mandat pana in august 2022, a fost numit la conducerea Biroului Tehnic si de criminalistica din cadrul structurii centrale a DIICOT.

Decizia apartine Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar delegarea lui Alex Florenta este valabila pana la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de sase luni.

Aceasta avansare vine in contextul in care pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) exista un dosar penal, instrumentat de procurorarea Mihaiela Moraru Iorga, in care sunt cercetate mai multe nereguli de la DIICOT Timisoara, care-i are in prim-plan atat pe Alex Florenta, cat si pe procurorul Mihai Sandor.

Intr-una dintre plangerile care au ajuns la SIIJ, insotita de o inregistrare audio, un agent de politie dezvaluie tratamentul umilitor la care a fost supus intr-unul dintre birourile DIICOT Timisoara, pentru ca anchetatorii sa fie siguri ca acesta nu inregistreaza discutiile.

In locul lui Alex Florenta, functia de procuror sef la DIICOT Timisoara ar putea fi preluata de Marinela Zaharia. (G.I.)

Leave a Reply