In timp ce Corpul de Control al Ministrului a sosit la Timisoara, politistii Sectiei 4 au iesit in strada pentru a-si sustine seful. Comisarul Alin Popa a anuntat ca renunta la demisie si revine pe functie

Politistii Sectiei 4 Timisoara au organizat, astazi, de la ora 12, in fata sediului din Piata Avram Iancu, un miting de sustinere al comisarului Alin Popa, fostul sef al sectiei, care a decis sa demisioneze din functie dupa ce mai multe mesaje private trimise pe whatsapp unor agenti din subordine au ajuns in spatiul public.


Actiunea de sustinere la care au participat o parte din cei aproape 50 de politisti cat numara efectivul sectiei, care nu au ezitat sa iasa in strada pentru a-si arata solidaritatea cu Alin Popa, vine la o zi dupa redactarea unei scrisori deschise adresata conducerii Politiei Romane, in care ofiterul demisionar este laudat pentru performantele sale manageriale din ultimii ani, insa trecandu-se sub tacere excesele sale verbale la adresa unor subalterni.

Ca acest limbaj poate fi regasit in toate sectiile de politie din tara, si chiar in structurile inalte ale MAI, nici nu mai conteaza, in conditiile in care comisarul Alin Popa a uitat principiul de baza al unui manager orientat: vorba zboara, scrisul ramane. Iar mesajele de amenintare proferate la adresa agentului Ioja Beniamin (foto 3), spuse mai in gluma, mai in serios, s-au transformat in dovezi zdrobitoare ale unui stil de comunicare deficitar.

Pe de alta parte, in timp ce politistii Sectiei 4 Timisoara fac tot ce este posibil pentru salvarea sefului, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a dispus efectuarea unor verificari de catre Corpul de Control al Ministrului cu privire la situatia existenta la nivelul acestei unitati de politie din Timisoara, dupa ce Sindicatul Europol a semnalat public cazul sefului de sectie care obisnuieste sa-si ameninte subalternii.

”Conducerea Ministerului doreste clarificarea urgenta a acestei situatii, sustinand necesitatea mentinerii unui climat de munca adecvat, care sa permita personalului indeplinirea cu profesionalism a atributiilor de serviciu”, spune MAI intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor capturi de pe grupurile Whastapp, seful vorbeste urat cu politistii, ii ameninta si ii hartuieste. ”Te bat de vorbesti singur pe strada” sau „te incing cu bataia” sunt cateva din amenintarile la care recurgea acesta.

Dupa ce, la nervi, in urma aparitiei mesajelor in spatiul public, Alin Popa a anuntat ca demisioneaza din functie, mai recent, dupa ce a vazut dovezile de sustinere din partea colectivului, acesta a declarat ca nu-si mai da nicio demisie.

“Vreau sa le multumesc colegilor pentru ce au facut pentru mine! Nu-mi dau nici o demisie, sa ma demita altii daca considera ca am gresit”, este noul anunt al sefului Sectiei 4 Politie Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply