EXCLUSIV. Dosarul cu abuzurile de la DIICOT Timisoara, pe ultima suta de metri a anchetei derulate de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). Procuroarea Mihaiela Iorga, discutii finale cu martorii

Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) este pe cale sa detoneze unul dintre dosarele explozive la care s-a lucrat in ultimii doi ani, operatiune care se va constitui intr-o buna propaganda pentru mentinerea in functiune a acestei structuri speciale de parchet.


Este vorba despre finalizarea cercetarilor in cazul denunturilor penale care i-au vizat pe unii procurori la DIICOT Timisoara, in special pe Mihai Sandor si Alex Florenta, si intocmirea rechizitoriului de trimitere in judecata.

Procurorul care a instrumentat acest dosar complex, Mihaiela Moraru-Iorga (foto 2), se afla, de ieri, la Timisoara, insotita de doi comisari de politie judiciara, pentru a avea discutiile finale cu partile din dosar, cu procurorii acuzati de cercetare abuziva si alte fapte penale, cu reprezentanti ai DNA Timisoara, dar si cu politistii care au sprijinit, intr-un fel sau altul, activitatea suspectilor.

“Am fost chemat la o discutie cu doamna procuror Mihaiela Iorga, la DIICOT Timisoara, inainte de centralizarea probelor si intocmirea rechizitoriului. Nu cred ca exista nicio sansa ca acest dosar sa fie inchis, clasat, uitat pe, undeva, printr-un fiset, pentru ca cei de la SIIJ mi s-au parut foarte motivati sa arate ca aceasta structura de parchet face treaba si nu merita sa fie desfiintata.

Am inteles ca probele sunt extrem de spectaculoase, se va dezvalui caracatita care, de ani de zile, a paralizat activitatea la DIICOT Timisoara. Aceste ultime discutii cu martorii de la Timisoara vor dura trei zile, dupa care va urma prezentarea publica a cazului”, ne-a dezvaluit unul dintre pagubitii din dosarului camatarilor din Timisoara, dosar cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro clasat in mod suspect de procurorul Mihai Sandor.

Paradoxal, descinderea SIIJ la Timisoara a avut loc exact in ziua in care seful DIICOT Timisoara, Alex Florenta, a fost “extras” din scandalul care urmeaza in justitia banateana si numit intr-o functie de conducere, la un departament tehnic, la varful structurii centrale a parchetului antimafia.

Sa mai spunem ca, azi, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat, in unanimitate, delegarea in functia de procuror sef al Serviciului teritorial Timisoara din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a doamnei Zaharia Marinela, procuror in cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 20.01.2021, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (G.I.)

Leave a Reply