Judecatoarea Anca Nacu, la un pas de avansare in functia de presedinte al Sectiei penale a Curtii de Apel Timisoara. Fostul avocat Ovidiu Scarlatescu, propus ca vicepresedinte al Tribunalului Militar Timisoara

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va dezbate si va supune la vot, in sedinta din 21 ianuarie, cateva propuneri ce vizeaza avansarea in functie a unor magistrati din Timisoara.


Este vorba despre delegarea judecatoarei Anca Nacu in functia de presedinte al Sectiei penale a Curtii de Apel Timisoara, delegarea judecatorului militar Ovidiu-Stefan Scarlatescu in functia de vicepresedinte al Tribunalului Militar Timisoara, dar si prelungirea delegarii judecatorului militar Brasneanu Raul-Adrian in functia de presedinte al Tribunalului Militar Timisoara.

In aceeasi sedinta se vor discuta cererile de eliberare din functie, prin pensionare, a nu mai putin de 47 de judecatori, care au decis sa paraseasca sistemul judiciar dupa ce noul ministru al Justitiei, avocatul constantean Stelian Ion, a anuntat ca intentioneaza sa majoreze varsta de pensionare a magistratilor.

Chiar daca, ulterior, acesta a retractat declaratia, zeci de judecatori si procurori si-au activat dosarele de pensionare. De remarcat ca, printre cei 47 de judecatori care asteapta decizia CSM de peste doua zile, se afla si 11 judecatori la de Tribunalul Dolj.

Instantele de pe raza Curtii de Apel Timisoara sunt reprezentante de un singur magistrat care doreste sa iasa la pensie, care reactie la declaratia lui Stelian Ion. Este vorba despre Bisca Elena-Daniela, judecator cu grad de tribunal care-si desfasoara activitatea la Judecatoria Arad. (G.I.)

Leave a Reply