FLAGRANT. Un politist de la Penitenciarul Rahova a fost saltat de procurorii DNA in timp ce primea o spaga de 10.000 de euro, pentru a introduce droguri si telefoane mobile in inchisoare

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, marti, retinerea unui agent de la Penitenciarul Rahova, care este acuzat de luare de mita.


Barbatul a fost prins in flagrant, luni, in timp ce lua o spaga de 10.000 de euro si 1.200 de lei pentru ca, in schimb, sa introduca ilegal in inchisoare trei telefoane mobile si 50 de grame de droguri si sa i le dea unui detinut, conform DNA. Denuntatorii tranzactiei ar fi membri ai clanului Gruia.

Politistul va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Comunicatul integral al DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului BULEARCA ADRIAN ANTONIO, angajat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio, in calitatea mentionata mai sus, ar fi acceptat promisiunea a doua persoane (martori in cauza) de a-i remite sumele de 10.000 euro si 1.200 lei in schimbul efectuarii unui act contrar indatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri si trei telefoane mobile in Penitenciarul Rahova si ulterior remiterea acestora catre o persoana aflata in stare de detinere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, in parcarea unui supermarket din Bucuresti, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile si un plic continand o substanta alba, imprejurare in care procurorii au constatat infractiunea flagranta.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply