Actiune de amploare a Politiei Locale Timisoara. Peste 50 de migranti depistati intr-o cladire parasita din centrul orasului, care s-au incalzit la un foc de tabara aprins in interiorul imobilului

Politistii locali din cadrul Biroului Ordine Publica si Interventie Rapida au actionat astazi, in jurul orei 13,30, in apropierea Garii de Nord din Timisoara, unde au existat sesizari ca persoane care fac parte din categoria migrantilor stau in zona, in grupuri, la diferite ore din zi si din noapte, fac galagie, mizerie, fiind predispusi la comiterea unor fapte ilicite si creand disconfort cetatenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv.


De altfel, verificari identice au mai fost efectuate, in ultima perioada, pentru combaterea acestui fenomen.

Intr-o prima faza, in fata Garii se afla un grup mai mare de migranti, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinsi ulterior un numar de sapte dintre ei.

La controlul documentelor s-a stabilit ca detineau acte, fiind inregistrati in evidente ca solicitanti de azil si provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.

Politistii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zona, fiind cunoscut faptul ca se ascund in cladiri parasite.

Intr-o astfel de constructie nelocuita de pe B-dul Republicii au fost depistati nu mai putin de 53 migranti.

Acestia au fost legitimati, verificati, constatandu-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritatile din Somcuta – Arad, Giurgiu, Bucuresti, Galati.

Intrucat persoanele in cauza au scos efectiv parchetul si alte materiale lemnoase din cladirea in care s-au adapostit, punandu-le pe foc, fapt care putea duce la declansarea unui incendiu si surparea imobilului, transformandu-se intr-un nou caz ”Colectiv”, punandu-se in pericol vieti omenesti, directorul executiv al Politiei Locale Timisoara, Dumitru Domasnean-Urechiatu, a luat legatura cu persoanele care au in atributii gestionarea problemei strainilor si migrantilor pe teritoriul tarii noastre – comisar-sef de politie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri si Cazare a Solicitantilor de Azil Timisoara si cu comisar sef de politie Nelu Gabi Paraschiv, seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis – pentru gasirea unor solutii in ceea ce priveste persoanele in cauza.

Politistii locali au ramas la fata locului pana la preluarea persoanelor depistate de catre reprezentantii Politiei de Frontiera de la fata locului. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

UPDATE: Deoarece, dupa aproximativ 2 ore de la depistarea persoanelor, nu s-a deplasat la fata locului niciun reprezentant al institutiilor mentionate mai sus, politistii locali au procedat la escortarea migrantilor pe peronul Garii de Nord, fiind indrumati sa se deplaseze catre centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul Romaniei.

Leave a Reply