PE SURSE. Lista salariilor de excelenta provoaca un nou scandal la IPJ Timis, dupa revenirea printre “laureati” a agentului Cosmin Iorgoaia, soferul fostului inspector sef Alin Petecel

Gruparea ofiterilor care aproape ca au “privatizat” Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Timis a starnit un nou scandal intern, in ciuda faptului ca, inca de luni dupa-amiaza, la Timisoara a sosit Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, cu misiunea de a face lumina in celalalt scandal mediatic, de la Sectia 4.


Surse din randul politistilor timisoreni ne-au dezvaluit si motivul noului scandal: lista salariilor de excelenta pentru semestrul I al anului 2021. Discutiile din sedinta in care s-au facut propunerile pentru salariile de excelenta au degenerat, spun martorii, dupa ce seful Sectiei 1 Politie, comisarul sef Viorel Tilca, a sustinut cu tarie includerea pe lista laureatilor a agentului sef principal Cosmin Iorgoaia (foto), soferul si omul de incredere al fostului inspector sef Alin Petecel.

S-au adus argumente ca agentul de la Investigatii Criminale este un profesionist, desi acesta a fost detasat pe functia de “vizitiu” a lui Petecel, o buna perioada de timp, si a revenit la sectie doar dupa ce fostul inspector sef a fost trimis sa conduca IPJ Dolj si, apoi, IPJ Arad.

Nedumerirea politistilor care au aflat de iminenta recompensare a agentului Cosmin Iorgoaia este cu atat mai mare, cu cat acesta a mai primit salariu de excelenta in urma cu doi ani, cand cadristul Gabriel Jurchita a platit cu functia si, mai apoi, cu cariera pentru publicarea listei.

Mai mult, Cosmin Iorgoaia a fost cercetat de procurori, in decembrie 2011, dupa ce carabina sa de vanatoare cu luneta si amortizor a fost descoperita in masina interlopului Sorin Udrea.

La vremea respectiva, Iorgoaia a declarat ca tocmai vanduse arma, desi tot el figura in Registrul National al Armelor.

Faptul ca, la vremea respectiva, a scapat basma curata, iar peste cativa ani, a devenit soferul si omul de incredere al sefului IPJ Timis, spune multe despre complicitatile dintre mai-marii politiei timisene si reprezentantii de frunte ai lumii interlope.

Asteptam cu interes definitivarea listei salariilor de excelenta pentru primele sase luni din 2021 si prezentarea publica a politistilor merituosi din IPJ Timis… (G.I.)

Leave a Reply