Activistul de mediu Daniel Bodnar, ranit grav intr-un accident rutier! Astazi a fost supus unei interventii chirurgicale la Spitalul de Neurochirurgie Iasi

Spaima traficantilor de lemn din zona Bucovinei, activistul de mediu Daniel Bodnar, a fost implicat intr-un grav accident rutier, luni noapte, in jurul orei 2,20, pe raza comunei Sucevita. Tanarul era pasager in masina condusa de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi, care a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care il conducea, masina lovind violent un podet si poarta unei case.


Soferul a scapat cu rani mai usoare, insa Bodnar a suferit leziuni grave, fiind diagnosticat preliminar cu fractura de coloana lombara, paraplegie si fractura complexa la o glezna.

”In noaptea de luni spre marti, in jur de 2.20, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevita, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tanar de 24 de ani, din Solca.

Soferul a pierdut controlul asupra directiei, masina a lovit timpanul unui podet, a lovit poarta unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate masina a mai rulat intr-un sant de la marginea drumului. Echipajul de politie a ajuns de urgenta la fata locului, la patru minute de la apelul la 112”, a comunicat comisarul-sef Ionut Epureanu, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava.

Politistul a mai declarat ca, potrivit procedurilor, mai cu seama ca au existat unele dubii cu privire la cine a condus, ambii ocupanti ai autoturismului au fost verificati cu etilotestul, iar in cazul lui Bodnar a rezultat o concentratie de 0,05 mg/l alcool in aerul expirat. In conditiile in care se va stabili cu certitudine ca acesta a fost pasager, alcoolemia nu va atrage nicio sanctiune contraventionala.

Familia lui Daniel Bodnar a transmis un mesaj public, in care solicita sprijinul tuturor celor care au apreciat lupta incomodului activit impotriva mafiei lemnului.

Salutare, oameni frumosi! (Asa ii placea lui Daniel sa ne salute pe toti).

Noi, sotia, fetita, fratii, surorile si parintii lui Daniel, avem speranta ca Daniel se va face bine si ca Dumnezeu il va ajuta sa treaca peste aceasta perioada grea din viata lui.

Daniel urmeaza sa fie operat maine si are mare nevoie de rugaciunile noastre ale tuturor. Sansele sunt foarte mici, dar noi ne incredem in Dumnezeu ca va fi cu echipa medicala si cu Daniel pentru recuperarea completa. Deocamdata nu cunoastem ce costuri implica toate procedurile, insa la momentul potrivit vom anunta aici pe pagina.

Va multumim ca sunteti alaturi de Daniel!” (V.E.)

Leave a Reply