Cerere de TRANSFER. Agentul de la Sectia 4 Politie Timisoara aflat in “razboi” cu seful sau a solicitat sa fie mutat in alta unitate

Intrat intr-un conflict direct cu seful sau, dupa ce mai multe mesaje in care era amenintat cu bataia au ajuns in spatiul public, agentul Ioja Beniamin, de la Sectia 4 Politie Timisoara, a decis sa ceara transferul in alta unitate de politie.


Sprijinit de Sindicatul Europol, care a adus acest caz in atentia ministrului Afacerilor Interne, dar si de avocatul Florin Kovacs, care a sesizat instantele de judecata si, invocand o atitudine de tip mobbing, a solicitat IPJ Timis si comisarului sef Alin Popa daune in valoare de 100.000 de euro, agentul nu a acceptat sa ia asupra sa responsabilitatea declansarii scandalului si a cerut sa fie mutat in alta parte.

“Paradoxal, desi Ioja Beniamin este victima in acest caz, fiind hartuit de sefi si colegi, se incearca acreditarea ideii ca, de fapt, el ar fi calaul. Seful sectiei a apelat la un cotidian de larga circulatie pentru a-si continua rafuiala cu agentul, iar jurnalistul Ciprian Brindescu n-a stat mult pe ganduri, a scotocit internetul in cautarea notelor de la examene, a proceselor din instanta, a reclamatiilor nedovedite din familie.

Un exces de zel care poate fi pus pe seama faptului ca comisarul sef Alin Popa trebuie salvat de la ridicolul atitudinii sale fata de subalterni. Efortul colectiv este imens, 43 de agenti au fost chemati, intr-o sambata, de acasa pentru a semna o scrisoare de sprijin pentru seful Alin Popa.

In aceste conditii, agentul Ioja Beniamin a decis sa ceara transferul din aceasta sectie, pentru a evita sa plece in misiune cu vreun coleg si sa se trezeasca singur intr-o eventuala disputa cu infractorii. Principiul colegialitatii nu mai exista, este clar, in ceea ce-l priveste, daca 43 de agenti de la Sectia 4 au semnat in favoarea sefului Alin Popa“, a declarat avocatul Florin Kovacs.

Deocamdata, conducerea IPJ Timis analizeaza oportunitatea mutarii agentului la alta sectie, pentru a-l indeparta de epicentrul unui scandal care, odata cu trecerea timpului, a devenit tot mai incrancenat. (G.I.)

2 thoughts on “Cerere de TRANSFER. Agentul de la Sectia 4 Politie Timisoara aflat in “razboi” cu seful sau a solicitat sa fie mutat in alta unitate

  1. Faza cu bataia o stie “batranul si bolnavul” Popa Ilie Alin de cand era si el tanar politist la sectia 1. Pai daca era obraznic il bateau seniorii Ganciov, Smarandache, Ciucure et compania ca in ringul de box, fara discriminare. Cred de atunci a ramas marcat “batranul si bolnavul”, si mereu si-a dorit sa disciplineze si el vreun novice.
    Andrei, capul sus, ai inceput bine, mai sunt si alte lucruri interesante de descoperit in aceasta institutie!

  2. In concluzie 43 nu sunt normali si au fost “fortati” (inteleg sa fortezi unul, doi, zece daca vrei, dar cum naiba pe toti) si doar el neintelesul de serviciu e Alba ca Zapada! Bai, Kovaci, tu chiar nu ai sentimentul ridicolului? Ca sa nu mai vorbesc ca va facut Brindescu ca la Nufarul. Daca nu e ceva adevarat din ceea ce a scris contrazicetil, dar chiar si voi recunoasteti ca e asa.

Leave a Reply