ANAF a scos la vanzare un teren pe care se afla o manastire! “Constructia a fost ridicata de o avocata, care a dorit sa o doneze Arhiepiscopei Tomisului, dar sa incaseze castigurile”

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a scos la licitatie, pentru a doua oara, un teren pe care se afla amplasata o biserica si anexele acesteia. Terenul impreuna cu anexele ar fi trebui sa fie donate catre Arhiepiscopia Tomisului. Cum s-a ajuns la aceasta situatie.


ANAF a scos la vanzare un teren de circa 3.600 metri patrati in Constanta, teren ocupat partial de o biserica. Pretul de la care porneste licitatia a fost stabilit la 156.000 de lei, scrie profit.ro.

Biserica si anexele, care ocupa partial acest teren, au fost construite in urma cu 20 de ani de catre o persoana fizica, care ar fi dorit sa le doneze Arhiepiscopiei Tomisului.

Cu o suprafata de 3.636 mp, terenul este situat in zona exterioara a municipiului Constanta, la iesirea catre localitatea Valu lui Traian, langa nodul rutier al autostrazii A4. Terenul, partial ocupat de o constructie bisericeasca si anexe, are pretul de pornire la licitatia ANAF de 156.074 lei fara TVA. Este a doua incercare de vanzare, pretul fiind diminuat cu 25%, mai scrie sursa citata.

Arhiepiscopia a trimis chiar si calugari care sa locuiasca in manastire, dar dupa ce proprietarul ar fi cerut ca viitoarele venituri ale lacasului sa intre in buzunarele sale, Arhiepiscopia a refuzat.

Astfel, transferul de proprietate nu s-a mai realizat si calugarii au fost retrasi de acolo.

Un reprezentant al Arhiepiscopei Tomisului a declarat pentru publicatia locala Focus Press, in februarie anul trecut, ca biserica si anexele au fost construite de o persoana care a intentionat sa le doneze arhiepiscopiei. Cu toate acestea, donatia nu a mai avut loc dupa ce persoana respectiva a pus conditii considerate inacceptabile.

„Cladirea nu functioneaza in cadrul Arhiepiscopiei. Constructia a fost ridicata de o doamna, avocata din ce stiu, care a propus sa doneze Arhiepiscopiei viitoarea manastire. Ulterior, s-a razgandit in privinta donatiei, dorea sa incaseze castigurile manastirii, donatiile de la oameni, ceea ce nu se poate. Arhiepiscopia, care trimisese acolo si vietuitori, le-a transmis acestora sa paraseasca asezamantul”, a explicat un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului. (V.E.)

Leave a Reply