Firme din Timis, implicate intr-un circuit fictiv de colectare a deseurilor din plastic. Ecobonificatii de aproape 2 milioane de euro, dupa falsificarea actelor privind reciclarea a peste 4000 de tone de deseuri

Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Mehedinti au efectuat, azi, 13 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale din Mehedinti, Dolj, Timis si Prahova.


Sunt vizati mai multi suspecti, banuiti ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea in fals a reciclarii a peste 4.000.000 de kilograme de deseuri. De asemenea, au fost puse in aplicare 8 mandate de aducere.

Actiunea are loc in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de 8.297.780 de lei.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019, persoanele banuite ar fi creat un circuit financiar fictiv avand ca scop obtinerea unor ecobonificatii pentru activitati nereale de reciclare a 4.148.900 kg de deseuri din plastic, PET si sticla.

Astfel, acestea ar fi intocmit documente pentru 7 societati comerciale, consemnand in fals activitati de colectare, transport si predare in vederea reciclarii deseurilor. Documentele ar fi fost predate in vederea obtinerii de bonificatii, determinandu-i pe reprezentantii societatilor sa se sustraga de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La activitati au participat politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Dolj, Timis si Prahova. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply