Masini de cocalari “confiscate” de politistii locali din Timisoara. In ultima saptamana, 40 de autoturisme parcate in locuri interzise au fost ridicate de pe strazi si mutate in depozitele SDM

Politistii locali au actionat, in ultima perioada, si pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta prevederile legale referitoare la oprirea, stationarea autovehiculelor sau patrunderea la volanul acestora pe strazi sau in perimetre cu accesul interzis.


Zona centrala a municipiului ramane una cu probleme din aceste puncte de vedere.

Astfel, pe parcursul ultimei saptamani, au fost aplicate de politistii locali un numar de 145 sanctiuni contraventionale si 225 colante autodezive, in cazul autovehiculelor ai caror conducatori auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002 – oprind sau stationand in zona pietonala, pe pistele de biciclete, in intersectii, in statiile mijloacelor de transport in comun -, dar si prevederile Legii 448/2006 actualizata, oprind sau stationand in locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati.

Pentru primele situatii, sanctiunile de incadreaza, in functie de fapta, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar in cazul celor care parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati, amenzile sunt intre 2.000 si 10.000 lei.

Totodata, in cazul a 40 de autovehicule s-a dispus ridicarea acestora, deoarece incurcau circulatia altor participanti la trafic.

Astfel de probleme au fost constatate de politistii locali in zone precum Posta Mare, A. Pacha, Sergent Musat, Regimentul 5 Vanatori, Gheorghe Lazar, Piatra Craiului etc. Politistii locali vor continua astfel de actiuni avand in atentie fluidizarea traficului in zona centrala si redarea zonelor pietonale cetatenilor care vor sa se deplaseze fara a fi deranjati de masini. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

 

One thought on “Masini de cocalari “confiscate” de politistii locali din Timisoara. In ultima saptamana, 40 de autoturisme parcate in locuri interzise au fost ridicate de pe strazi si mutate in depozitele SDM

  1. vai vai si iar vai, bravii si muncitorii polititi locali, faceti ce faceti si tot faceti lobby la aceasta grupare

Leave a Reply