Un procuror din Timisoara, trimis in judecata disciplinara de catre Inspectia Judiciara. Este acuzat ca si-a manifestat convingerile politice in exercitarea atributiilor de serviciu

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a finalizat, in sedinta din 27 ianuarie 2021, dezbaterile in dosarul 4/P/2020, in care un procuror din Timisoara a fost trimis in judecata disciplinara de catre Inspectia Judiciara.


Este vorba despre Marcu Daniela, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care este acuzata de incalcarea prevederilor art. 99, al. a) si c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Mai exact, este vorba despre “incalcarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere, declaratiile de interese, incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”, dar si despre “desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu”.

Din cauza dificultatii deciziei ce va fi votata de membrii Sectiei pentru procurori in materie disciplinara, pronuntarea solutiei in acest dosar a fost amanata cu o zi, urmand sa fie anuntat, astazi, 28 ianuarie, insa este posibil ca actiunea Inspectiei Judiciare sa fie respinsa, dupa modelul “patentat” in cazul procurorului militar Bogdan Pirlog.

Prim-procurorul militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a fost achitat, tot in sedinta de ieri, Sectia pentru procurori in materie disciplinara constatand nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara. (G.I.)

Leave a Reply