BILANT. Jandarmii Gruparii Mobile Timisoara au executat, in anul pandemic 2020, cu peste 40% mai multe misiuni decat in anul precedent

Efectivele Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara au executat, in cursul anului 2020, nu mai putin de 2867 de misiuni, in crestere cu peste 40 % fata de anul anterior.


Specificul anului 2020, cu un puternic impact in plan social, datorat situatiei generate de raspandirea SARS-CoV-2, a influentat semnificativ situatia operativa din zona de competenta a unitatii. Aparitia unor noi tipuri de misiuni a impus adaptarea institutiei intr-un timp foarte scurt, cu implicarea tuturor resurselor umane si materiale existente.

Cea mai mare crestere a numarului misiunilor ce au revenit Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara a fost inregistrata pe linia mentinerii ordinii publice.

Astfel, in anul 2020, au fost executate 1641 misiuni, comparativ cu 619, in anul anterior. Printre acestea s-a numarat constituirea de echipaje de jandarmerie sau mixte, in mediul urban sau rural, asigurarea de efective in sprijinul inspectoratelor de jandarmi judetene din zona de responsabilitate a unitatii si misiunile pentru prevenirea si limitarea raspandirii noului coronavirus.

Pe linia asigurarii ordinii si sigurantei publice au fost indeplinite 34 misiuni, la manifestari sportive, cultural-artistice si religioase si misiuni de asigurare si protectie a sectiilor de votare, premergator si pe timpul alegerilor pentru administratia publica locala si alegerilor parlamentare.

Comparativ cu anul anterior, cand au fost executate 206 misiuni de asigurare a ordinii publice, numarul celor desfasurate in perioada de referinta a fost mai mic datorita masurilor impuse pe timpul starii de urgenta si a starii de alerta instituite la nivel national.

Misiunile desfasurate in cooperare cu alte institutii au inregistrat, de asemenea, o crestere in cursul anului 2020, fiind indeplinite 1192 misiuni, fata de 1047 in anul anterior.

Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a cooperat si colaborat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, BCCO Timisoara, DIICOT Timisoara, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Timis, Inspectoratul General pentru Imigrari, Serviciul Judetean de Protectie Interna Timis, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciului Judetean Anticoruptie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale Timis, Parchetului Militar Timisoara, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timisoara, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, Directia Regionala Vamala Timisoara, Directia Silvica Timis, Garda de Mediu Timis si Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura Timis.

Pe timpul misiunilor executate, in cursul anului 2020, au fost aplicate 3196 sanctiuni contraventionale, dintre care 2119 au fost amenzi, si au fost intocmite acte de sesizare a organelor de urmarire penala in cazul a 137 infractiuni, dintre care 40 sesizate independent si 97 in cooperare cu politia.

Evaluarea activitatii desfasurate de jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara in anul ce s-a incheiat, a avut loc, azi, 27 ianuarie 2021, la sediul unitatii, in prezenta reprezentantilor institutiilor M.A.I. din judetul Timis si in sistem videoconferinta cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, reprezentat de colonel Toba Alexandru, imputernicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Romane. (Gruparea de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara –  Compartimentul Informare, Relatii publice si cu Publicul)

Leave a Reply