DOLIU in Prefectura Timis. Subprefecta Elena Popa, rapusa de Covid-19! Era internata la Spitalul “Victor Babes” de la sfarsitul anului trecut

O veste trista i-a indoliat pe toti angajatii Prefecturii Timis. Subprefecta Elena Popa, 60 de ani, a decedat, in aceasta dimineata, dupa ce, in 28 decembrie, a fost testata pozitiv la Covid-19. Desi, initial, simptomele virusului erau minore, pacienta a decis sa se interneze la Spitalul de boli infectioase „Victor Babes” din Timisoara, inca de la sfarsitul anului trecut.


Din nefericire, starea i s-a deteriorat, de la o zi la alta, pacienta prezentand o tuse seaca, febra, scaderea saturatiei de oxigen, pierderea gustului si a mirosului.

Din cauza evolutiei severe a bolii, in urma cu cateva zile, medicii au decis sa o transfere la sectia Anestezie si Terapie Intensiva (ATI). Avea plamanii afectati de virus in proportie de 90%, motiv pentru care sansele de supravietuire au devenit tot mai reduse, chiar daca pacientei i s-a administrat inclusiv plasma autoimuna prelevata de la pacientii care au fost bolnavi de coronavirus, dar s-au vindecat.

In ciuda eforturilor medicilor, Elena Popa a decedat in aceasta dimineata. Reaminim ca Elena Popa a fost numita in functia de subprefect, in ianuarie 2020, alaturi de Mircea Bacala. (G.G.)

Leave a Reply