Cine este noul city-manager al Timisoarei, selectat din peste 300 de candidati. “Am intrat intr-o echipa pe care multe companii si multinationale si-ar dori-o, daca si-ar permite”

Dupa aproape trei luni de la lansarea concursului de city-manager al Timisoarei, astazi, primarul Dominic Fritz l-a prezentat pe castigatorul competitiei.


Matei Creiveanu, 42 de ani, recrutat din peste 300 de candidati care au aplicat pentru aceasta functie, este directorul reprezentantei din Romania a bancii HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG, cea mai mare banca de credit ipotecar din Austria, si a acceptat sa se alature echipei de administratori din fruntea Timisoarei.

“Anuntul lui Dominic a facut valva in mediul profesionistilor care lucreaza in sectorul public. A fost primul concurs transparent care parea ca urmareste ceea ce spune. Initial, mi-a starnit interesul de a afla ce este cu aceasta administratie care recruteaza profesionisti.

Acum, eu, impreuna cu primarul Dominic Fritz, cei doi viceprimari si consilieri formam o echipa. Eu sunt un tehnocrat. Dincolo de dreptul de semnatura, si eu sunt un consilier si un expert. Este o echipa absolut remarcabila, o echipa pe care multe companii si multinationale si-ar dori-o, daca si-ar permite”, a declarat Matei Creiveanu.

Convins ca a reusit sa aleaga cea mai buna optiune pentru finctia de city-manager al Timisoarei, primarul Dominic Fritz a dezvaluit ca a gestionat personal acest concurs, care nu s-a derulat dupa legea functionarilor publici, foarte rigida.

“Ma bucur ca am inceput sa atragem in Primaria Timisoara cei mai buni profesionisti din Romania. Am avut peste 300 de persoane care au aplicat pentru aceasta functie (307 n.r.). Am avut candidaturi de la niste profesionisti extraordinari. Matei Creiveanu vine din sectorul financiar-bancar international si a fost, din 2014, directorul reprezentantei din Romania a HYPO NOE Landesbank für Niederösterreich und Wien AG.

Are si experienta in administrarea a unui patrimoniu, dar si in lumea financiara. Este economist, a terminat Academia de Studii Economice din Bucuresti. Ma bucur ca Matei s-a hotarat sa ni se alature. Unul dintre multii oameni realizati profesional si material care au decis sa faca acest pas de a intra în administratia publica, de a da ceva inapoi comunitatii”, a declarat si Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat ca noul city-manager are dreptul de a semna in calitate de reprezentant al ordonatorului de credite, astfel ca toate facturile care angajeaza bugetul Timisoarei, peste o anumita suma, vor avea semnatura lui. (Mara Ion)

Leave a Reply