Dosarul in care un medic din Timisoara este cercetat pentru omor din culpa, tergiversat de procurori! In curand se implinesc trei ani de la accidentul rutier provocat de medic, in urma caruia o femeie a decedat

Dosarul penal in care Dorel Sandesc, prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara si vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie, este cercetat pentru omor din culpa are toate sansele sa intre in prescriere, in conditiile in care, in curand, se implinesc trei ani de la accidentul rutier provocat medic, in urma caruia o femeie a decedat.


Este vorba despre Ofelia Marincu, patroana hotelului Trio, din comuna Giroc, care a decedat in urma cu un an, in 31 ianuarie 2020. Accidentul s-a produs, in 9 aprilie 2018, pe strada Timis, din Giroc, cand Jaguarul condus de Dorel Sandesc a izbit in plin Dacia Logan in care se afla Ofelia Marincu.

In ciuda interventiilor chirurgicale si a atentiei maxime cu care a fost ingrijita, Ofelia Marincu nu a mai putut fi salvata, iar incadrarea penala a autorului accidentului a fost schimbata din vatamare corporala din culpa in omor din culpa.

“Domn’ doctor, de teama de a nu ajunge un criminal, ati pus toata sectia ATI in alerta. Asistentele si doctorii mai ca nu lingeau sticla de la usa salonului unde pacienta de lux se lupta cu viata. Rusine doctore, pentru asta ar trebui sa-ti dai demisia”, este comentariul postat pe o retea de socializare, in 29 aprilie 2018, de ruda unui pacient internat la sectia ATI a Spitalului Judetean Timisoara.

“Am ramas cu un gust amar cand am realizat ca salonul cu doamna era dotat si asistat preferential fata de ceilalti pacienti, care mureau pe banda rulanta”, mai spune autorul mesajului.

In ciuda faptului ca Ofelia Marincu a mai fost tinuta in viata aproape doia ani de la producerea accidentului, ranile grave suferite in urma impactului Jaguarului cu Dacia au fost fatale, in cele din urma.

Este de asteptat ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis sa-si faca treaba in acest dosar si sa demonstreze, potrivit principiului “Dura lex, sed lex”, ca nimeni nu este mai presus de lege. Sau, daca dosarul a fost solutionat cu clementa specifica VIP-urilor din Romania, e cazul ca procurorii sa comunice acest lucru, indiferent de discutiile pe care le vor provoca in spatiul public… (V.E.)

Leave a Reply