Dosar penal in cazul bebelusului din Suceava decedat in urma ritualului botezului. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a inceput propriile verificari

Politistii din Suceava au deschis dosar penal in cazul bebelusului care a fost transportat cu stop cardio-respirator la Urgentele Spitalului Judetean din Suceava si ulterior a murit, au declarat surse din Politie.


Daca, initial, cercetarile vizau infractiunea de vatamare corporala din culpa, in urma decesului copilului, s-a schimbat incadrarea juridica in ucidere din culpa, ancheta fiind deocamdata in rem, adica se fac cercetari privind fapta, nefiind nimeni pus sub invinuire.

Politia a fost alertata, duminica, in jurul pranzului, ca un bebelus de 6 saptamani nu mai prezinta semne vitale, dupa ce a fost botezat la o biserica din Suceava.

Copilul a fost preluat de echipajul SMURD si resuscitat, la spital procedura avand succes, insa peste noapte, a murit.

Politistii au audiat deja preotul, dascalul, un ingrijitor din biserica, nasii si parintii bebelusului.

Astfel, anchetatorii au aflat ca micutul a fost nascut prematur si avea o greutate sub cea normala varstei sale, fara a avea alte probleme de sanatate cunoscute.

Parintii si preotul au observat ca starea bebelusului s-a inrautatit la aproximativ 10 minute dupa ce a fost botezat si au incercat sa ii acorde primul ajutor, ulterior sesizand si serviciul SMURD.

De asemenea, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor anunta ca a inceput propriile verificari in legatura cu moartea bebelusului de 6 saptamani, dupa ce a fost botezat la o biserica „Sfintii Constantin si Elena”.

„Nu exista cuvant si nici fapta care sa stearga lacrimile si sa aline acum inimile frante ale parintilor si rudelor, insa le suntem alaturi in acest moment deosebit de greu si ne rugam cu staruinta Mult Milostivului Dumnezeu sa ii intareasca, sa ii mangaie si sa tamaduiasca aceasta rana, impreuna cu pruncul Iustin, care de acum ii va veghea din preajma tronului Parintelui ceresc”, a transmis biroul de presa al Arhiepiscopiei. (G.G.)

Leave a Reply