Chestorul Petru Toba, audiat la Curtea de Apel Timisoara in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis. “Imi asum de legalitate mutarea agentului Dumitru Duma de la Politia Recas la Politia Municipiului Lugoj!”

Marturie in favoarea inculpatilor din dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, venita din partea unuia dintre cei mai importanti ofiteri al Politiei Romane. Chestorul Petre Toba, fost inspector general al IGPR si, pentru doua saptamani, chiar ministrul Afacerilor Interne, a fost adus cu mandat, astazi, la Curtea de Apel Timisoara, pentru a relata imprejurarile in care s-a decis ca agentul Dumitru Duma sa fie transferat, de la 1 decembrie 2014, impotriva vointei sale, de la Politia Recas la Politia Municipiului Lugoj.


Hartuit cu intrebari de avocatii apararii, fara ca judecatoarea Dana Visoiu sa intervina “abraziv” pentru a tulbura dezvalurile martorului, chestorul Petre Toba a declarat ca-si asuma de legalitate mutarea agentului Dumitru Duma, in conditiile in care a semnat referatul primit de la IPJ Timis.

O marturie care muta greutatea dosarului instrumentat de procurorii DNA Timisoara in “curtea” IGPR si-i exonereaza de responsabilitate, oarecum, pe fostii sefi ai Politiei Timis trimisi in judecata in acest dosar, Sorin Muntean si Florin Bolbos.

Reamintim ca, printre martorii audiati la termenele trecute s-a aflat si comisarul sef Aurel Scornea, fostul sef de cabinet din perioada in care s-a decis mutarea agentului Duma.

Desi judecatoarea Dana Visoiu a admis cererea avocatilor de audiere a fostului ministru Petre Toba, in schimb, magistrtul a refuzat sa-i cheme la bara pe sefii SIPI Timis, Ovidiu Danescu sau Ionut Basaraba, dar nici pe ofiterii de la Control Intern care au verificat sesizarile facute de conducerea Primariei Recas impotriva politistului abuzat, care a decis sa “toarne” totul la DNA. (G.I.)

Leave a Reply