PREMIERA. Inchisoare pentru fals in declaratii, dupa ce o femeie nu a recunoscut ca a intrat in contact cu persoane suspecte de Covid-19

Judecatoria Calafat a pronuntat o sentinta de condamnare la inchisoare, in premiera pentru perioada pandemica pe care o traversam, intr-un dosar de fals in declaratii instrumentat de procurorii olteni, care au decis sa trimita in judecata o femeie care a ascuns faptul ca a intrat in contact cu persoane suspecte de infectie cu Covid-19.


Aceasta s-a prezentat la spital, alaturi de nepotul minor, care avea nevoie de ingrijiri medicale, si i s-a cerut sa completeze un chestionar in care sa raspunda afirmativ sau negativ daca intrase in contact, in ultimele 14 zile, cu persoane diagnosticate sau suspecte de COVID-19.

Femeia a raspuns negativ la intrebare, insa, la camera de primiri urgente, unde a fost directionata impreuna cu nepotul, fiind din nou chestionata, a raspuns afirmativ si a recunoscut ca se afla sub masura izolarii la domiciliu si ca luase contact cu persoane suspecte de infectie cu SARS-CoV-2.

Trimisa in judecata pentru fals in declaratii, inculpata a recunoscut si a regretat fapta si a solicitat ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala. Instanta a constatat ca inculpata a recunoscut ca a ascuns fata de personalul sanitar faptul ca „intrase in contact in ultimele 14 zile cu persoane care prezentau suspiciune de infectie cu COVID-19 si fata de care se luase masura de siguranta a izolarii la domiciliu, intrucat aceste persoane sunt membrii ai familiei sale, motivand ca, la momentul la care a fost chestionata de catre personalul medical, nu a realizat ca trebuia sa relateze faptul ca intrase in contact cu persoane suspecte de infectie cu COVID-19”.

La finalul dezbaterilor, Judecatoria Calafat a hotarat sa o condamne pe inculpata la pedeapsa de 8 luni de inchisoare, dispunand suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani. (V.E.)

Leave a Reply