Fosta presedinta a Tribunalului Timis recunoaste ca i s-au “sugerat” anumite sentinte in unele dosare. “Este o afirmatie cutremuratoare si curajoasa!”, spune decanul Baroului Timis

Fosta presedinta a Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, a lansat, recent, o adevarata bomba in spatiul public, dupa o dezvaluire in premiera pentru sistemul judiciar din Romania. In cadrul unui interviu acordat unei publicatii din Oradea, magistratul timisorean a declarat ca, in ultimii ani, i s-a cerut sa pronunte anumite sentinte in dosarele pe care le-a solutionat, dar ca nu a cedat presiunilor.


Nu spune cine a incercat sa intervina in derularea actului de justitie, insa, daca ne amintim ca, un general SRI spunea ca instantele reprezinta un “camp tactic” pentru serviciile secrete, putem intui din ce parte au venit sugestiile.

“Mi s-a sugerat o anumita solutie si am refuzat sa ascult. Si nu a fost doar o data. Am pronuntat de fiecare data solutia pe care am apreciat-o ca fiind legala, fara sa tin cont de “sugestiile” binevoitoare”, a dezvaluit Adriana Stoicescu. Mai mult, spune ca a fost amenintata cu lichidarea si ca va zbura din sistem, daca nu tace si continua sa vorbeasca despre neregulile din sistem.

“Afirmatia este cutremuratoare, foarte curajoasa, si nu cred ca este nereala, pentru ca nu si-ar fi permis doamna judecator sa faca afirmatii nerereale, si cu atat mai mult ar trebui sa ne dea de gandit. Nu cred ca este un caz unicat, probabil ca le numaram pe degetele de la o mana in toata tara, insa cred ca se ajunge in asemenea situatii atata timp cat, in multe cazuri, hotararea judecatoreasca este doar un copy-paste dupa rechizitoriu.

In conditiile in care apararea si rolul avocatului sunt vazute de muti judecatori ca fiind formale, aplecarea asupra probelor este una formala, ce putem spune mai mult!? Desi sunt un tip optimist, din pacate, atata vreme cat asistam la jocuri de culise si razboaie din interiorul institutiilor care ar trebui sa gestioneze derularea procesului judiciar, nu cred ca drumul pe care mergem ne va oferi satisfactii prea curand”, a comentat decanul Baroului Timis, Sergiu Stanila, dezvaluirea cutremuratoare a judecatoarei Adriana Stoicescu. (G.I.)

Leave a Reply